19-10-2022

Prava Budva: U nedjelju odlučujemo da li ćemo se mi građani pitati o sudbini i budućnosti Budve

"Poštovane Budvanke i Budvani, bez namjere da se bavim politikanstvom, utičem na vaš slobodan izbor i potcjenjujem nivo političke kulture i svijesti koji imate, osjećam potrebu da vam se obratim - zbog naše Budve i budućnosti svih nas. Zbog nas koji smo za Budvu vezali svoju životnu priču i kojima je život nezamisliv negdje drugo", navodi se u saopštenju Prave Budve, koje potpisuju Aleksandar Franeta i Luka Liješević.

Prava Budva: U nedjelju odlučujemo da li ćemo se mi građani pitati o sudbini i budućnosti Budve | Radio Televizija Budva

Foto: Prava Budva

Saopštenje prenosimo u cjelosti

Svi mi kojima je Budva kolijevka kao svi oni koji su, ne bez razloga, došli, osjetili duh našeg grada i postali naši sugrađani i komšije, teško da ćemo ikad pomisliti da nam dom bude negdje drugo. Upravo zbog toga želim da vam kažem: U nedelju ne odlučujemo o tome ko će biti na vlasti, dlučujeno da li ćete se vi, građanke i građani Budve, svi mi zajedno, pitati o sudbini i budućnosti našeg grada.

Zadnjih tridesetak godina, pa sve do današnjih dana, Budva je prošla kroz mnoga iskušenja. Obećavali su nam i nudili razne danajske darove. Šta smo dobili? Samo rane i ožiljke od kojih teško da ćemo se ikad oporaviti do kraja. Šta su oni dobili? Sve što nikad nijesu mogli ni sanjati. A zašto je tako bilo? Zato što se vi, kojima je Budva iskreno u srcu, nijeste pitali.

Proces tranzicije i pročišćavanja od negativne političke zaostavštine nije završen. Svi smo bili i jesno svjedoci političkih prilika. Ono što moramo znati, jeste da ta borba još uvijek nije završena. Jedna od presudnih bitaka vodi se u nedjelju. Sa tom bitkom se ne može dobiti i rat. Ali se može preuzeti kontrola budićih tokova i aktivnosti kojima će biti trasiran put za sigurnu pobjedu.

Zato moje drage sugrađanke i sugrađani, u nedelju svi na "bojno polje", olovke u ruke, naše jedino oružje. Sa jednim jedinim sloganom - ZA PRAVU BUDVU. Za one koji vas nikada nijesu prevarili, koji vas nikada nijesu izdali, koji su u svakoj bici bili ispred vas. I na kraju, koji su se zakleli vama i Gospodu, da će svoj politički život, bez rezerve, položiti samo za vas i našu najveću svetinju - PRAVU BUDVU.

S vjerom u Boga i olovkom i ruci - DO POBJEDE!