17-05-2014

Predsjednik opštine formirao Koordinaciono tijelo za vanredne situacije

Predsjednik opštine Budva Lazar Radjenović formirao je Koordinaciono tijelo za vanredne situacije koje treba da rukovodi akcijama pružanja organizovane pomoći za gradove i naselja koji su ugroženi poplavama u Srbiji i Bosni i Hercegovini.

Predsjednik opštine formirao Koordinaciono tijelo za vanredne situacije | Radio Televizija Budva

Na jutros održanom sastanku istaknut je niz prioriteta.

Gotovo svi pripadnici opštinske Službe zaštite i spasavanja izrazili su dobrovoljnu spremnost, da se u skladu sa potrebama, stave na raspolaganje i upute ka ugroženim područjima gdje bi pomogli u akcijama spasavanja i preventivnog djelovanja. Načelnik ove službe Zdravko Šljukić je u kontaktu sa centralnim kriznim štabom u Srbiji.

Opština Budva će danas prema Srbiji uputiti šleper prve neophodne pomoći u vidu gumenih čizama, kabanica, ćebadi, vreća za gradnju nasipa, pumpa za ispumpavanje vode i mulja i vode za piće.

Predsjednik Radjenović je juče i danas kontaktirao načelnike i gradonačelnike pobratimskih opština i gradova u Bosni i Hercegovini i Srbiji: Stari grad u Sarajevu, Novi Sad, Velika Plana, opština Čukarica u Beogradu i ponudio svu raspoloživu pomoć, kao i smještaj najugroženijih u Budvi, ukoliko je potrebno.

Opština Budva će otvoriti i žiro račun na koji će svi, koji su u mogućnosti, moći da doniraju finansijska sredstva koja će biti usmjerena ka nadležnim institucijama u Srbiji.

Predsjednik opštine Budva – Lazar Radjenović uvjeren je u veliki odaziv gradjana Budve i budvanskih privrednika koji nisu zaboravili nesebičnu višedecenijsku pomoć gradjana Srbije nakon katastrofalnog zemljotresa koji je 1979.godine pogodio Budvu i Crnu Goru.

Radjenović ističe i značaj velikog broja gostiju iz Srbije i Bosne i Hercegovine koje emocija vezuje za Budvu i Budvane, što Opštinu obavezuje na dodatni napor i zalaganje.