15-04-2023

Pretposljednjeg dana ,,Od Uskrsa do Vaskrsa“ animacija, radionice, dječija predstava

U okviru manifestacije ,,Od Uskrsa do Vaskrsa“, danas je na Trgu slikara u Budvi upriličena posebna animacija za djecu, a potom kreativne radionice, druženje sa Omladinskim klubom i jedna lijepa dječija predstava.


Foto: TO Budva

U okviru dvadesetominutne amaterske lutkarske predstave "Puppet BU2" prikazana je uskršnju scenu "Princ i čudesno svjetlo" na ruskom jeziku, namijenjena djeci predškolskog i školskog uzrasta.


Foto: TO Budva

Manifestacija „Od Uskrsa do Vaskrsa“, koja se u prethodnim godinama izdvojila kao jedna od najdražih i najzabavnijih, počela je 9. a trajaće do sjutra, u organizaciji Turističke organizacije opštine Budva.

Kako u Budvi žive vjernici i pravoslavne i katoličke crkve, to daje jedinstvenu priliku i prostor da se u vremenskom okviru između dva Uskrsa organizuje manifestacija koja će slaviti ovaj veliki hrišćanski praznik i pokazati sinergičan život budvanskog stanovništva.

Ujedno je prilika da se proljeće u Budvi uljepša bogatim sadržajem namijenjenim pretežno djeci, koja se praznicima najviše i raduju.

U saradnji sa brojnim predškolskim i školskim ustanovama, nevladinim organizacijama, plesnim društvima i kreativnim pojedincima kreiran je osmodnevni program koji je ove godine još bogatiji i zanimljiviji i koncipiran tako da zadovolji želje i kreativne potrebe djece svih uzrasta.