23-02-2018

Promocija romana “Maksimum” Vide Ognjenović

U organizaciji JU Narodna biblioteka Budve u ponedjeljak, 26. februara 2018. godine, biće promovisan roman "Maksimum" Vide Ognjenović koji je objavila izdavačka kuća Arhipelag.

Promocija romana “Maksimum” Vide Ognjenović | Radio Televizija Budva

Promocija će biti održana u prostorijama Narodne biblioteke Budve sa početkom od 19h.

O knjizi će govoriti Gojko Božović, književni kritičar, osnivač i glavni urednik “Arhipelaga”. kao i autorka Vida Ognjenović.



Veče će voditi Stanka Stanojević.

U najavi za roman "Maksimum" se kaže da je to knjiga o mehanizmima hajke i javnog progona. Glavni junak je Maksimilijan Vajner Maksimum, istoričar umjetnosti i imjetnik naive koji "iznenada biva optužen da je falsifikator i da je na tržištu slika naivne umetnosti podmetnuo svoje slike pod imenom misteriozne umetnice koja u isto vreme volšebno nestaje. Maksimuma napuštaju i napadaju neke kolege i prijatelji, mediji od njega prave slučaj dovodeći u pitanje njegov ugled, autoritet i stručno znanje. Izložen napadima i podmetanjima, bez mogućnosti da istinu predstavi javnosti u kojoj obmane i laži imaju jednako pravo građanstva, Maksimum započinje priču u koju staje društvena, umetnička i javna istorija poslednjih pola veka ove zemlje" – stoji u opisu romana Vide Ognjenović koji je objavljen u oktobru 2017. godine.