27-02-2024

Protest “Krov za Palestinu” danas ispred upravne zgrade Opštine Budva

Grupa građana "Novo Poravnanje" inicira prvi u nizu protest pod nazivom "Krov za Palestinu" s ciljem postizanja socijalne ravnopravnosti i inkluzije naših sugrađana iz naselja Palestine.

Protest “Krov za Palestinu” danas ispred upravne zgrade Opštine Budva | Radio Televizija Budva

Foto: arhiva portala

Albert Kami je rekao: "Protestvovati znači postojati." Ova izjava tvrdi da je pobuna akt obrazovane osobe koja je svejsna svojih prava.

"Decenijama zanemarivane socijalne politike na teritoriji Opštine Budva, povezane sa nedavnom tragedijom u Baru gdje su četiri osobe izgubile život u požaru baraka, motivisale su nas da mirnim protestima ostvarimo pravo na stambenu jedinicu. Dugogodišnja izolacija na periferiji opštine Budva i nemogućnost učešća u socijalnom životu grada, rezultirali su problemima u naselju koji su neprihvatljivi za sve grupacije u gradu. Smatramo da je pravo na socijalnu pomoć osnovno pravo afluentne zajednice i preduslov za evropske integracije o kojima naši lideri rado govore, ali nerado prihvataju odgovornu implementaciju socijalnih politika na terenu", naveo je dr Goran Ivo Marinović, predstavnik grupe građana "Novo Poravnanje".

Protest je zakazan za utorak, 27. februar, u intervalu od 10:00 do 14:00 časova, ispred Opštine na Trgu sunca.

"Protest ima za cilj da zajedničkim radom obezbijedimo najugroženijim domaćinstvima i pojedincima na teritoriji Opštine socio-ekonomski prosperitet. Pozivamo sve sugrađane da nam se pridruže sutra na protestu i podrže ljude koji tiho i poslušno snabdijevaju naše domove vodom i čiste javne površine. Ovom podrškom vraćamo socijalni dug našim sugrađanima i stvaramo, možda po prvi put od 90-ih, međuljudske odnose zasnovane na poštovanju, toleranciji, različitosti i višeslojnoj urbanizaciji koja je prijeko potrebna našem gradu", ističe Marinović u pozivu na protest.