26-01-2024

Psihološka tribina “Mentalno zdravlje i emocionalna pismenost” večeras u Budvi

Psihološka tribina “Mentalno zdravlje i emocionalna pismenost” biće održana večeras u 18 časova na četvrtom spratu TQ Plaze u organizaciji NVO “Sačuvajmo život”.

Psihološka tribina “Mentalno zdravlje i emocionalna pismenost” večeras u Budvi | Radio Televizija Budva

Kako su saopštili organizatori, tribina je nastavak aktivnosti koje je tokom decembra započela neformalna grupa građana sa ciljem da se zajedno bore protiv rastućeg problema suicida u gradu i stigmatizacije svih onih koji se suočavaju sa psihičkim tegobama bilo koje vrste.

"U tribini kao predavači učestvuju psihoterapeut Tatjana Mitrović, dječji psiholog i psihoterapeut Ivana Mihović, Milija Bulatović, bivši reprezentativac SFRJ u boksu i Milena Asanović, predsjednica NVO “Sačuvajmo život” koja je u procesu registracije i okuplja Budvane različitih profesija", naveli su u najavi događaja.


Foto: NVO “Sačuvajmo život”

Iz NVO “Sačuvajmo život” ukazuju da razvijanje emocionalne pismenosti omogućava bolje razumijevanje sopstvenih emocija, čime se stvara osnova za efikasno upravljanje stresom, konfliktima i izazovima života.

"Takođe, sposobnost prepoznavanja i interpretacije emocija kod drugih omogućava uspješniju komunikaciju i izgradnju dubljih međuljudskih veza", naveli su organizatori.

Tribine se održavaju na četvrtom spratu TQ Plaza u Budvi, u prostoru koji je Organizacija žena Budve nesebično ustupila u ovu svrhu, a učešće je besplatno za sve građane.

"Pored tribina koje će se održavati svakog petka, NVO predviđa i radionice zatvorenog tipa za manju grupu građana koji se suočavaju sa problemima poput alkoholizma i zavisnosti, kao i terapiju kroz: slikanje u ateljeu Luke Vučkovića, muziku sa Brankom Žerajićem i boks sa Milijom Bulatovićem. Sve aktivnosti su besplatne, a zainteresovani se mogu prijaviti putem email adrese sacuvajmozivot.budva@gmail.com. Cilj tribina, radionica i dodatnih aktivnosti je da se pruži platforma za obrazovanje o mentalnoj higijeni i kreira zdravija i empatičnija zajednica koja je utemeljena na razumijevanju, uzajamnoj podršci i poštovanju, u kojoj neće biti prostora za osude i predrasude koje trenutno okružuju ovu važnu temu", kazali su iz NVO “Sačuvajmo život”.