07-02-2024

Psihološka tribina “Uticaj ranog razvoja na život” u petak u Budvi

U petak, 9. februara, od 18 do 21 h u sali Skupštine Opštine Budva održaće se psihološka tribina “Uticaj ranog razvoja na život”, u organicaiji NVO “Sačuvajmo život”.


Foto: Sačuvajmo život

U tribini kao predavači učestvuju psihijatar i psihoanalitičar prim. dr Srđa Zlopaša, psiholog i psihoterapet Nada Milić Božović, master menadžerka za ljudske resurse Milijana Vukotić i međunarodni ekspert za ekonomiju, politiku i istoriju mr Ivan Ivanović.

Rani razvoj igra ključnu ulogu u formiranju životnih osnova i psihološke dobrobiti pojedinca. U ranom periodu mozak je izuzetno osjetljiv na vanjske uticaje i iskustva, što oblikuje osnovne funkcije kao što su emocionalna regulacija, socijalne vještine i kognitivne sposobnosti. Kvalitetan rani razvoj pruža temelje za kasniji uspjeh u školi, karijeri i socijalnim interakcijama, te ima dugoročne implikacije na mentalno zdravlje, jer podržava razvoj adaptivnih strategija za suočavanje sa stresom i izazovima koji se javljaju tokom života. Edukacija o ovoj temi, kao i investiranje vremena, truda i energije u rani razvoj donosi dugoročne koristi kako za pojedinca, tako i za društvo u cjelini, stvarajući temelj za zdravije i srećnije generacije.

Ulaz je besplatan za sve građane.

Pored tribina koje će se održavati svakog petka, NVO predviđa i radionice zatvorenog tipa za manju grupu građana koji se suočavaju sa problemima poput alkoholizma i zavisnosti, kao i terapiju kroz:

Slikanje u ateljeu Luke Vučkovića
Muziku sa Brankom Žerajićem
Boks sa Milijom Bulatovićem

Sve aktivnosti su besplatne, a zainteresovani se mogu prijaviti putem email adrese sacuvajmozivot.budva@gmail.com.