04-08-2019

Pucnjava u trgovačkom centru u Teksasu: 18 mrtvih, 40 ranjenih

Najmanje 18 osoba ubijeno je u pucnjavi u tržnom centru Volmart u El Pasu u Teksasu.

Pucnjava u trgovačkom centru u Teksasu: 18 mrtvih, 40 ranjenih | Radio Televizija Budva

Kako piše ABC News, ubijeno je 19, a ranjeno najmanje 40 osoba. Policija nije željela da otkrije tačne brojke, rekli su samo kako je ubijeno više ljudi. Među žrtvama navodno ima i djece.

Šefica kabineta gradonačelnika El Pasa Olivia Zepeda rekla je za Si-En-En da je više ljudi ubijeno u tržnom centru ili njegovoj blizini i da su osumnjičeni za napad privedeni. Ni ona nije navela koliko ima žrtava.

Policija je objavila da je dobila dojave o oružanom napadaču koji je ispalio rafal usljed kog je povrijeđeno nekoliko ljudi, prenose američki mediji.

Pucnjava se, kako prenose američki mediji, dogodila unutar "Volmarta", popularne prodavnice u SAD-u.


Napad u tržnom centru u Teksasu počinio je Patrik Kruisus (Patrick Crusius), 21-godišnjak iz Dalasa, objavio je CNN. Iako se u početku pričalo o više napadača, policija je kasnije kazala kako smatraju da je napad izvršila jedna osoba. No, nisu do kraja isključili mogućnost da je u napadu sudjelovao još netko.

Na društvenim mrežama pojavila se fotografija nadzorne kamere koja prikazuje napadača kako ulazi u trgovinu. U rukama mu je puška, a svjedoci govore kako se radi o kalašnjikovu. Na glavi ima slušalice. Autentičnost fotografije nije potvrđena, no odjeća koju ima na slikama ista je kao odjeća koju na snimci privođenja ima osumnjičenik.