19-06-2023

Radoman: Naredne godine uzimamo aktivno učešće na regionalnoj konferenciiji u Sarajevu

Direktorica JU Dnevni Centar za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju „Biseri“ Miljana Radoman, gostovala je u emisiji Jutrom iz Budve i dala osvrt na bazar humanitarni događaj koji se održao prije par dana ispred zidina Starog grada. Takođe je izrazila zadovoljstvo povodom svih realizovanih aktivnosti i najavila da će sledeće godine Dnevni centar učestvovati na regionalnoj konfereniciji u Sarajevu.

Radoman: Naredne godine uzimamo aktivno učešće na regionalnoj konferenciiji u Sarajevu | Radio Televizija Budva

Foto: Printscreen

Kako je istakla Radoman, ove godine su odlučili da sve bitne datume za djecu i ustanovu obilježe.

"Ove godine smo odlučili da sve bitne datume za djecu i ustanovu obilježimo, nekad samostalno, a nekad u koordinaciji sa drugim ustanovama, kako u Dnevnom centru, tako i izvan njega. Ove godine smo odlučili po prvi put da samostalno organizujemo izložbu radova samo naše djece, korisnika Dnevnog centra. Napravili smo mali bazar gdje smo ponudili sve njihove rukotvorine i mogu da vam kažem da je to baš lijepo prošlo. Imali smo veliku pomoć TO Budva koja nam je pomogla sa štandom i prostorom, takođe, imali smo pomoć od Miloševe pekarice koja je napravila ukusne svoje đakonije i donijela da poslužimo sve zainteresovane ljude koji su došli da kupe naše radove i naravno restoran Mocart koji nam je pomogao da podmirimo ljude koji su tokom cijelog dana bili na suncu kod štanda. Ovim putem se zahvaljujemo svima, imali smo jedan lijep odaziv. Potrudili smo se da to bude prodaja koja je trajala tokom cijelog dana od 10 do 19 časova, ispred Starog grada", istakla je ona.

Regionalna konferencija u Sarajevu

"Prve godine da je kolektiv Dnevnog centra učestvovao na konferenciji u Sarajevu, to je regionalna konferencija koja je okupila stručnjake iz cijelog regiona, Udruženje defektiloga je organizovalo sami događaj. Konferencija je trajala tri dana, gdje smo mi bili u mogućnosti da čujemo neke podatke novih istraživanja koje su te ustanove sprovodile i da se upoznamo sa samom organizacijom. Koji su to problemi sa kojima se susreću ustanove iz regiona i ono što mogu da kažem jeste da je situacija svuda ista, svi se borimo se nekim istim problemima i istim situacijama. A ono što je pohvalno, jeste da vi vidite veliki broj učesnika koji konstantno žele da unaprijeđuju rad sa djecom. Mi ćemo sledeće godine uzeti aktivno učešće i predstaviti našu ustanovu i koje sve usluge pružamo i koji su dalji planovi", istakla je Radoman.

D.Č.