09-05-2024

Rajković: RJ Čistoća bila na udaru tokom prazničnih dana

Radna jedinica „Čistoća“ i Radna jedinica „Zelenilo“ tokom praznika bile su konstantno na terenu i iznijele najveći teret, kazala je za emisiju Jutrom iz Budve, PR menadžerka Komunalnog preduzeća Budva, Aleksandra Rajković.

Rajković: RJ Čistoća bila na udaru tokom prazničnih dana | Radio Televizija Budva

Foto: PrintScreen/Jutrom iz Budve

RJ Čistoća je na udaru bila tokom prazničnih dana.

"Jako je veliki obim posla bio tokom praznika, posebno što se tiče RJ Čistoća i RJ Zelenilo. RJ Čistoća je na udaru tokom prazničnih dana ali i ljetnjih mjeseci. Moram da kažem da su se jako dobro organizovali, obzirom na deficit radne snage u toj radnoj jedinici i obzirom da je bila velika posjećenost za praznike. Imali smo tradicionalni budvanski Karneval koji je osmišljen u trajanju od pet dana, a gdje smo i imali jako veliku posjećenost i gdje je količina miješanog komunalnog otpada iznosila oko 300 hiljada kilograma. Nakon toga, imali smo povezane praznične dane, a u prilog tome govori i činjenica za takođe komunalni otpad koji je za te dane iznosio oko 450 hiljada kilograma, što znači da je dnevni prosjek bio u iznosu od 75 hiljada kilograma", istakla je između ostalog Rajković.

Kako je kazala, pomenute količine označavaju svakodnevni transport, a to je od osam do devet kamiona i jedan do dva pres kontejnera.

Detalje razgovora pogledajte u nastavku: