08-03-2019

Reagovanje Opštine na pismo Stefana Luketića

Povodom otvorenog pisma člana Fondacije „Zaklada Toma Luketića i njegove žene Stane za obrazovanje djece iz Budve i Paštrovića“ reagovali su iz službe menadžera Opštine Budva.

Reagovanje Opštine na pismo Stefana Luketića | Radio Televizija Budva

"Imovina o kojoj je riječ uknjižena je 1991. kao državna imovina kojom raspolaže Opština, a urbanističkim planiranjem kojem u potonjem haosu grad nije odolio, na tom prostoru su bile predviđene višespratnice.

Entuzijazmom predstavnika fondacije, koji, nažalost, osim moralnim ne raspolažu imovinskim pravima, što je i potvrđeno najvišim sudskim odlukama, te svesrdnim naporima kancelarije menadžera, Opština je ušla u mukotrpan proces izgradnje višenamjenskog kulturnog centra u okviru kojeg bi budvanska Biblioteka, najstarija institucija kulture u gradu, koja je decenijama podstanar, i njen zavidni fond bili sačuvani, a Budva dobila reprezentativno mjesto za kulturno stvaralaštvo", navodi se u reagovanju.

Iz Službe menadžera navode da je činjenica da su sredstva za idejno rješenje za ovaj projekat predviđena bužetom za ovu godinu koji je usvojen krajem prošle godine.

"Dakle ovaj projekat ima podšku i gospodina Carevića ali i njegovog prethodnika, kao i Skupštine.

Predsjednik Opštine Budva Marko Carević se svesrdno založio da se ovaj već započeti značajni projekat, a koji od početka vodi kancelarija menadžera, realizuje i tako želja ovih humanista Toma i Stane Luketić ispuni u duhu vremena i potreba grada u kojem živimo i novih generacija koje u njemu stasavaju.

U tim namjerama, Opština je sve vrijeme postupala na inicijativu i uz podršku članova Fondacije o čemu postoji i pisana zabilješka", zaključuje se u reagovanju.