13-05-2015

Saopštenje za javnost OO SNP Budva

Saopštenje za javnost OO SNP Budva | Radio Televizija Budva

"Iako je ljetnja turistička sezona već uveliko počela majskim karnevalima, naš grad ne izgleda kao turistička metropola koja spremno dočekuje turiste. Opis koji bi mu bolje pristajao je Budva, april 1979. godine.

Osim ako budvanska vlast ne vidi prelazak preko raskopanih ulica i zabrinutost turiste zbog mogućeg loma donjih ekstremiteta, kao neki vid adrenalinskog turizma, nema opravdanja za sve što se ovih dana radi ili ne radi po budvanskim ulicama. Umjesto da se već oštećene saobraćajnice saniraju prije dolaska turista, pretpostavljamo da je budvanskim vlastima logičan potez bio da se i one neoštećene malo raskopaju.

Ograda koja se nalazi na bulevaru, savršeno se uklapa u cjelokupnu sliku. Na više mjesta duž bulevara, zaštitna ograda je probijena, što omogućava građanima da nesmetano prelaze bulevar van pješačkih prelaza i tako ugroze sebe i druge učesnike u saobraćaju.

Naravno, ispravan potez bi bio da se te ograde poprave u što kraćem roku, kako bi se prelazak što prije onemogućio. Tada na snagu opet stupa nekompetentnost budvanske vlasti, koja uklanja već postojeće ograde i na njihovo mjesto postavlja ogradice koje se vrlo lako mogu preskočiti.

Ako je budvanskim vlastodršcima, kao model za razvijanje grada poslužio Monte Karlo, trebalo bi bar da odu do tog divnog grada i pogledaju njegove saobraćajnice.

OO SNP Budva apeluje na trenutnu vlast da se u što kraćem roku saniraju sve oštećene saobraćajnice u cjelokupnoj opštini Budva, čime bi Budvanima sačuvali dostojanstvo, a našim turistima zdravlje", navodi se u saopštenju Opštinskog odbora SNP Budva.