03-07-2014

Šest grešaka prilikom umivanja

Šest grešaka prilikom umivanja | Radio Televizija Budva

1. Prečesto pranje
Previše pranja može isušiti kožu. Nemojte lice prati više od dva puta dnevno, osim ako zaista nije potrebno (npr. nakon vježbanja).

2. Korišćenje agresivnih proizvoda
Sapuni i proizvodi na bazi sapuna mogu uništiti prirodne masnoće lica i uzrokovati iritaciju, pa pripazite koje proizvode za čišćenje koristite, posebno ako imate osjetljivu kožu. Koristite sredstva s umirujućim sastojcima poput zelenog čaja, a ako imate masnu, problematičnu kožu sklonu aknama, birajte proizvode sa salicilnom kiselinom.

3. Nedostatak ili pretjerivanje s pilingom
Poželjno je da redovito koristite piling kako biste se riješili nečistoća i mrtvih stanica kože i kako bi vaša koža ostala mladolika i zdrava, no pazite da to ne činite češće od dva puta nedjeljno kako kožu ne biste iziritirali. Osim toga, piling lica uvijek radite uveče, budući da se stanice preko noći obnavljaju.

4. Neskidanje make-upa prije spavanja
Najbitnije od svega je da uvijek temeljito očistite lice prije spavanja. A kada kažemo temeljito očistite, mislimo na uklanjanje šminke, pranje lica nakon toga te nanošenje proizvoda za njegu.

5. Umivanje vrućom vodom
Ovo je posebno štetno tokom zime kada nam je koža dodatno isušena. Prevruća voda još će dodatno isušiti vašu kožu pa umjesto vrućom, lice umivajte mlakom ili hladnom vodom.

6. Korišćenje vlažnih maramica
Vlažne maramice praktično su rješenje za brzinsko 'čišćenje' lica kao npr. kada ste u žurbi ili nakon vježbanja, no vlažne maramice vam svakako ne bi smjele biti jedino sredstvo kojim čistite lice. Kako biste temeljito očistili pore, koristite sredstvo za uklanjanje šminke i dubinsko pranje lica.