02-05-2015

Šesti FREI u Maestralu od 11. do 14. maja

Šesti Festival investicija i nekretnina - FREI 2015 održaće se u hotelu „Maestral“, u Miločeru, od 11. do 14. maja.

Šesti FREI u Maestralu od 11. do 14. maja | Radio Televizija Budva

FREI je tematska, multidisciplinarna manifestacija, problemski usmjerena na razvoj investicija u nekretnine, sa fokusom na turistički sektor. Ciljnu grupu čine investitori i komercijalne kompanije u real estate sektoru, reprezenti državne i javne uprave, predstavnici međunarodnih institucija, kao i stručna javnost.

Skup se održava pod patronatom predsjednika Vlade Crne Gore Mila Đukanovida, koji de na FREI imati specijalno pozivno izlaganje na temu “Novi kontekst razvoja i dinamizacija ekonomskog rasta Crne Gore”.

Pored niza eksperata iz ove oblasti, u program de učestvovati i Marsio Favilla, izvršni direktor u Svjetskoj turističkoj organizaciji, kao i Nj.E. Ian Whitting, britanski ambasador u Crnoj Gori. Ministar održivog razvoja i turizma Branimir Gvozdenović govoriće o odgovoru Crne Gore na nove trendove u turističkim investicijama. Posebnu programsku atrakciju FREI predstavlja pozivno predavanje jednog od najuglednijih svjetskih arhitekata, prof. Borisa Podreke (“Arhitektura kao pečat destinacije”).

Centralne teme debatnog dijela programa su „Investicije i dalja optimizacija poslovnog okruženja“, „Otklanjanje sezonske neuravnoteženosti - preduslov intenziviranja investicija u turizmu“, „Potencijal sjevera Crne Gore i valorizacija“, „Razvoj „brownfield“ projekata u Crnoj Gori“ i „Infrastruktura u funkciji održivog razvoja“.

Kroz izložbene i prezentacione forme predstaviće se ključni investicioni projekti u Crnoj Gori.

Generalni pokrovitelj manifestacije je Atlas Grupa, a “zlatni FREI partner” - Portonovi.

Kompanija Horwath HTL je, i ove godine, specijalni partner Organizatora.

Među kompanijama učesnicama su i Opština Herceg Novi, Regionalni vodovod “Crnogorsko primorje”, Direkcija javnih radova, Montrose Montenegro – Northstar, kao i Luštica Development, Sauter Montenegro, NTO Crne Gore, Dream Estates Montenegro, Studio Grad, Simes Inženjering, Colliers International, Pošta Crne Gore, Centar za urbanizam i arhitekturu – CAU, Sekretarijat za razvojne projekte, Agencija Crne Gore za promociju stranih investicija, Centar za ekotoksikološka ispitivanja – CETI, Crnogorski elektroprenosni sistem – CGES, Vodacom, Prijestonica Cetinje, MIPIM, Adria Real Estate Budva (Century 21) i Atlas Invest.

I ove godine programski nosilac Festivala je Ministarstvo razvoja i turizma Crne Gore. Organizator Festivala je konzorcijum Biznis Link (Beograd) i RLC Montenegro (Podgorica).

Programski i drugi detalji, kao i uslovi učestvovanja, odnosno prijavljivanja, mogu se naći na www.freitime.com.