28-01-2022

Sjutra sunčano, do 13C

Na jugu sunčani intervali i vjetrovito, na sjeveru u jutarnjim ili prijepodnevnim satima uz povećanu oblačnost ponegdje se očekuje slabo provijavanje snijega i mećava, a u popodnevnim satima i na sjeveru djelimično razvedravanje.


Foto: Arhiva

Vetar umjeren do jak, na udare i veoma jak, sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura vazduha od -8 do 6, najviša dnevna od -4 do 13 stepeni.

Prognoza za pomorce

UPOZORENJE: U drugom dijelu prognostičkog perioda očekuju se mjestimično udari NE vjetra 30-55 čvorova, more umjereno talasasto do jače talasasto.

SINOPTIČKA SITUACIJA: Polje visokog vazdušnog pritiska, a sa sjeverozapada se primiče plitka visinska dolina nestabilnosti.

PROGNOZA VREMENA ZA JUŽNI JADRAN ZA NAREDNA 24 ČASA:Vjetar NE i N, na otvorenom i NW, 4-16 čvorova, krajem dana i tokom noći NE u pojačanju na 10-24, sa udarima mjestimično 30-55 čvorova. U prijepodnevnim satima uz obalu ponegdje i slab do umjeren SE i E vjetar. More 2-3, tokom noći u jačanju na 3-4, na otvorenom ponegdje i 5. Vidljivost oko 20 km. Naoblačenje, koje će ponegdje usloviti slabu kišu. Najviša dnevna temperatura vazduha 9-11 stepeni.