01-05-2023

Spajić: Evropom sad 2.0 puno radno vrijeme će biti sedam sati

Predsjednik Pokreta "Evropa sad" Milojko Spajić poručio je da programom "Evropa sad 2.0" predlažu skraćenje punog radnog vremena sa 40 na 35 sati, odnosno na sedmočasovno radno vrijeme.

Spajić: Evropom sad 2.0 puno radno vrijeme će biti sedam sati | Radio Televizija Budva

Spajić (Foto: gov.me)

"Nakon implementacije programa Evropa sad 1.0 kojim je u Crnoj Gori vraćeno dostojanstvo radnika i duplirana minimalna zarada, Evropom sad 2.0 idemo korak dalje ka cilju unapređenja položaja radnika u Crnoj Gori. Podaci nam govore da u Crnoj Gori zaposleni imaju jednu od najdužih radnih nedelja u Evropi i to u prosjeku preko 42h, što je više u odnosu na prosjek zemalja EU za čak šest sati nedeljno, a čujemo da svi pričaju o evropskim standardima", ističe Spajić.

Poručuje da je zadovoljan i odmoran zaposleni inovativniji, produktivniji i lojalniji što doprinosi povećanju profita poslodavaca, a veći profit poslodavaca doprinosi i većim prihodima države.

"Biće više vremena za porodicu, prijatelje i širu zajednicu. Dakle, i ovaj program kada bude predstavljen u cjelosti, će imati pozitivan uticaj i na zaposlene i na poslodavce i na državu. Zato, sat vremena manje je ustvari sat vremena više", zaključuje Spajić.


(RTCG)