20-02-2018

Sportski klubovi čiji je osnivač Opština ne naplaćuju članarinu

Bavljenje sportom u klubovima koji se finansiraju iz opštinske kase mora biti besplatno, stav je lokalne samouprave.

Sportski klubovi čiji je osnivač Opština ne naplaćuju članarinu | Radio Televizija Budva

Ovo ne važi za sve klubove, kako je veliki broj roditelja to shvatio, već isključivo za one čiji je osnivač opština Budva.

Stav Opštine da klubovi čiji je ona osnivač u 100 posotnom procentu ne naplaćuju članarinu već je dalo rezultate, kazao je rukovodilac sektora za sport u Sekreterijtu za društevne djelatnosti, Saša Dakić.

"Već krajem prošle godine to je dalo rezultate, vaterpolo treninzi posjećeniji su za 70%, pa sad imamo i dodatne termine za treninge. Povećala se selekcija, što je i bio cilj, jer što je veća selekcija, to će više perspektivnih igrača biti", istakao je Dakić.



Dva sportska kluba čiji je osnivač Opština i gdje se ne naplaćuje članarina su OFK Petrovac i Vaterpolo klub Budvanska rivijera. U procesu je i osnivanje odbojkaškog kluba Budva, čiji proces registracije treba da se završi u narednih mjesec ili dva, kazao je Dakić.

Jedan od zagovornika ove ideje, odbornik Demokrata, Mijomir Pejović, kazao je da roditelji djece koja treniraju u klubovima koje finansira opština Budva kroz poreze, doprinose i razne takes, već pune budžet i nema potrebe da plaćaju dvosturko nešto nije potrebno.

"Opština ima dovoljno novca da pokrije sve troškove koji se tiču sportskih klubova, nema potrebe da iko to roditeljima naplaćuje", istakao je Pejović.

On je dodao da tamo gdje se naplaćuje članarina, vjerovatno se radi o privatnim klubovima, kojih je 41 na području naše Opštine.

Podsjećamo, Nacrtom odluke o budžetu opštine Budva za tekuću godinu predvidjeno je 800 hiljada eura za sporske klubove.