25-10-2023

Stela Mišković nova direktorica Zetskog doma

Nova umjetnička direktorica Kraljevskog pozorišta Zetski dom je dramaturškinja Stela Mišković, odlučeno je na sjednici Vlade. Prethodno je razriješena rediteljka Lidija Dedović koja je rukovodila tom ustanovom.

Stela Mišković nova direktorica Zetskog doma | Radio Televizija Budva

Stela Mišković (Foto: Printskrin/YT)

Na sjednici kojom je predsjedavao premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović, razriješen je državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Mersudin Gredić, kao i članica Upravnog odbora Fonda rada Rumica Kostić.

Donijeli su odluku i o prestanku mandata predsjednice Snežane Radonjić i članova Disciplinske komisije Branislava Vujovića, Milanke Đekić, Mirjane Vuković i Svetlane Mrdak, i odluku o imenovanju Gordane Vukčević za članicu Komisije za žalbe u postupku za povraćaj imovinskog prava ili obeštećenje.

“Vlada je dala saglasnost da se Dragan Otašević postavi za glavnog šumarskog inspektora u Odsjeku za inspekciju šumarstva, lovstva i zaštite bilja, Sektoru za zaštitu životne sredine, bezbjednost i zdravlje ljudi i zaštitu državnih resursa u Upravi za inspekcijske poslove. Donijela je rješenje o opozivu Ivane Đukanović sa dužnosti generalne konzulke u Generalnom konzulatu Crne Gore u Saveznoj Republici Njemačkoj, sa sjedištem u Frankfurtu”, piše u dokumentu.

Kako je navedeno, prestao je mandat i generalnom direktoru Direktorata za opšte srednje obrazovanje, stručno obrazovanje i cjeloživotno učenje u Ministarstvu prosvjete Slobodanu Savoviću.

“Vlada je donijela rješenje o određivanju Jadranke Vojinović za vršiteljku dužnosti sekretarke Ministarstva odbrane, određivanju Janka Lakovića za vršioca dužnosti generalnog direktora Obavještajno-bezbjednosnog direktorata u Ministarstvu odbrane i određivanju Momčila Jelića za vršioca dužnosti generalnog direktora Direktorata za željezničku infrastrukturu i saobraćaj u Ministarstvu kapitalnih investicija”, piše u dokumentu.

Kako je navedeno razriješen je državni sekretar u Ministarstvu odbrane Krsta Perovića, članica Savjeta Javne ustanove Nacionalna biblioteka Crne Gore „Đurđe Crnojević“ Ksenija Rakočević, a mandat je prestao i pomoćniku direktora Zavoda za metrologiju Zoranu Ćetkoviću.

“Vlada je donijela rješenje o imenovanju Nataše Jovović za članicu Savjeta Javne ustanove Nacionalna biblioteka Crne Gore „Đurđe Crnojević”, rješenje o određivanju Toma Božovića za vršioca dužnosti pomoćnika direktora Zavoda za metrologiju - rukovodioca Sektora za ovjeravanje mjerila, rješenje o prestanku vršenja dužnosti generalne direktorice Generalnog direktorata za konzularne poslove i saradnju sa iseljeništvom Stanice Popović i rješenje o prestanku mandata savjetnice predsjednika Vlade Crne Gore – rukovoditeljke Službe za odnose sa javnošću Jovane Bojović”, zaključeno je u dokumentu.

(RTCG)