26-04-2021

Tripković - Marković: Epidemiološka situacija u Crnoj Gori značajno se poboljšava

Turistička organizacija Opštine Bar, u saradnji sa turističkom agencijom Allegra Krstarenja, organizovala je info-turu za turističke agencije i novinare iz Srbije, u cilju poboljšanja turističke ponude Bara i Crne Gore. Tim povodom, organizovana je B2B radionica.

Tripković - Marković: Epidemiološka situacija u Crnoj Gori značajno se poboljšava | Radio Televizija Budva

Turističke agencije i medije iz Srbije pozdravio je predsjednik opštine Bar Dušan Raičević. On je kazao da je minula godina iskorištena na najbolji mogući način kada je u pitanje prezentacija neotkrivenih ljepota Bara.

„U nadi da ćete, nakon današnjeg sastanka, biti u prilici da pošaljete poruke pune optimizma, da ćete poslati poruke da u našem gradu postoje jasne pretpostavke da svi turisti, koji se odluče za odmor, provedu dobar dio ljeta u našoj Opštini koja će spremno dočekati turiste i obezbijediti sve preduslove za siguran boravak turista”, poručio je Raičević.

Direktorica NTO Crne Gore Ana Tripković-Marković je kazala da je tržište Srbije decenijama najznačajnije tržište. Turistima iz Srbije je poručila da se epidemiološka situacija u Crnoj Gori značajno poboljšava.



„Radimo na kampanji vakcinacije i na zdravstvenim protokolima. Druga stvar, Crna Gora je proteklih godina značajno unaprijedila svoju turističku ponudi i nastavlja da je unaprjeđuje uz istovremeno vođenje računa o cjenovnoj politici. Kada govorim o Srbiji i gostima koji dolaze sa Srbije, bez obzira na značajne ekonomske relacije koje povezuju naše zemlje, ne razmišljam o tim kapacitetima nego razmišljam o prijateljskim i rodbinskim vezama koje nas povezuju”, rekla je Tripković-Markovićeva.

Direktor TO Bar Emil Kukalj je istakao da barska Opština nudi odmor za sve generacije.

„Iskoristili smo period pandemije da dodano unaprijedimo naš turistički proizvod i da gostima ponudimo uslugu više. Radili smo na razvoju aktivnog odmora. Naše poznate ljetne turističke destinacije su spremne da dočekaju goste. Hotelijeri i ugostitelji se vrijedno spremaju za turističku sezonu. Vjerujem da je turizma otporna djelatnost da nema još uvijek supstituta i siguran sam da će se turizam oporaviti i da ćemo se vratiti na prvobitni turistički promet”, naveo je Kukalj.



„Drago mi je da smo doveli oko 50-ak agencija iz čitave Srbije koji će ovdje biti naši gosti. Uspostavićemo komunikaciju sa hotelijerima i ugostiteljima. Samo da par ljudi ima koristi od toga i ja sam srećan”, naveo je Mihailo Vukić ispred turističke agencija „Allegra”.

A iz TO Beograd poručuju da su utisci sa B2B radionice i više nego pozitivni.

„Za sada su svi prezadovoljni gostoprimstvom kolega iz TO Bar. Crna Gora je oduvijek bila na vrhu liste destinacija turista iz Srbije. I ovakva saradnja i aktivnosti koje, u ovom slučaju, organizuje TO Bar su od velikog značaja da se turisti u narednom periodu odluče za putovanje u Bar”, istakla je Jelena Stanković iz beogradske turističke organizacije.


Izvor: Mediabiro