23-01-2015

Turistička ponuda Crne Gore na sajmu turizma “EMITT 2015“ u Istanbulu

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore, u saradnji sa strateškim partnerima, lokalnim turističkim organizacijama i turističkom privredom, predstavlja turističku ponudu za predstojeću sezonu na jednom od najznačajnijih sajmova turizma na istočnomediteranskom tržištu » EMITT 2015», koji se održava od 22. do 25. januara u Istanbulu.

Turistička  ponuda Crne Gore na sajmu turizma “EMITT 2015“ u Istanbulu | Radio Televizija Budva

Prvog dana sajma, na štandu Nacionalne turističke organizacije, ambasador Crne Gore u Turskoj Branko Milić upriličio je susrete privrednika sa počasnim konzulima Crne Gore u Istanbulu i Izmiru, dr. Akkanom Suverom i Cuneytom Bosnalierom. Tom prilikom, razgovarano je o specifičnostima turskog tržišta, navikama i interesovanjima njihovih turista.

Crnogorski štand posjetili su predstavnici crnogorskog udruženja iseljenika, koji sve češće putuju u Crnu Goru.

Interesovanje turskih agencija i individualnih turista, koji su posjetili ovu sajamsku manifestaciju, za Crnu Goru pokazuje da je tržište Turske i dalje značajno rastuće emitivno tržište za našu destinaciju. Posjetioci su pokazali veliko interesovanje za novitete kao i atraktivnosti u turističkoj ponudi, kao što su kulturne ture, izleti. Posebno interesovanje su pokazali za crnogorske planine kao i wellnes programe.

Na štandu NTO CG svoju ponudu predstavljaju: „ HG Budvanska Rivijera“, „Montenegro Stars Hotels Group“, Hotel „ The Queen of Montenegro“, turističke organizacije Budve, Kotora, Ulcinja, Cetinja i Podgorice, čiji predstavnici su održali brojne poslovne susrete sa turskim turoperatorima i turističkim agencijama.

Tokom 2014. godine, do decembra mjeseca, Crnu Goru je posjetilo blizu 20.000 turskih turista koji su ostvarili oko 39.000 noćenja što je za 19% više u odnosu na prethodnu godinu.