16-06-2021

TV Budva respektabilan medij čiji program prate gledaoci u cijeloj zemlji

Na jučerašnji dan prije 23 godine počela je sa radom Televizija Budva. Zamišljena kao primorska televizija sa akcentom na promociju turističkih potencijala, danas je Televizija Budva respektabilan medij čiji program prate i gledaoci u cijeloj zemlji, a i šire.



Mala ali odabrana grupa kreativnih ljudi, s puno entuzijazma, uhvatila se u koštac sa velikim izazovima već u prvoj godini, ekperimentalne faze emitovanja programa. Pažljivo birani sadržaji, slikovit prikaz života primoraca, priče o ribarima, moru i mediteranu, ali i problemi sugrađana na koje smo ukazivali vrlo brzo su našli put do televizijske publike u gradu, na primorju, a kasnije i širom zemlje. Kao ozbiljan i odgovoran partner Televizija Budva je godinama sarađivala sa najvećim televizijskim kućama iz regiona, emitujući kolažne ljetnje programe iz prijestonice turizma i promovišući njene turističke potencijale.

Televizija je kroz svoju dvodecenijsku istoriju prošla i faze transformacije, kao i brojne kadrovske promjene. 2013. godine dva lokalna javna servisa Televizija Budva i Radio Budva ujedinili su se u jedan medij pod nazivom LJE Radio Televizija Budva.

Tokom dvodecenijske istorije sagovornici naših novinara bile su najeeminentnije ličnosti iz svijeta politike, nauke, kulture, šou biznisa i sporta iz cijelog regiona. Najveće muzičke događaje, festivale, karnevale i ostale manifestacije u organizaciji Opštine i LTO Budva, gledaoci u Crnoj Gori prate putem kanala RT Budva.

Danas nakon 23 godine, Radio Televizija Budva je medij koji je odavno prevazišao okvire lokalnog i kojem se vjeruje.


Polis/D.B.