26-08-2021

U akciji Dinamit oduzeli eksploziv namijenjen za krivolov

Crnogorska policija je, realizijući akciju "Dinamit", u cilju suzbijanja nezakonitog ribolova na moru uz upotrebu minsko-eksplozivnih sredstava, oduzela eksplozivne naprave, eksploziv i pušku za podvodni ribolov.

U akciji Dinamit oduzeli eksploziv namijenjen za krivolov | Radio Televizija Budva

Foto: Uprava policije

Iz Uprave policije kazali su da je akcija "Dinamit" realizovana zajedno sa Direktoratom za ribarstvo i Građanskom inicijativom "Stop krivolovu".

Iz policije su saopštili da je granična policija u priobalnom dijelu rta Platamun, koji pripada Kotoru, pronašla šest eksplozivnih naprava i šest inicijalnih kapisli.

Policija je pronašla i izuzela devet kocki TNT eksploziva i sedam inicijalnih kapisli u priobalnom dijelu od rta Žabica.

Policija je kontrolisala i ronioca, O.M. (47) ,državljanina Rusije, kod kojeg su pronašli pušku za podvodni ribolov „Merlin Karbone“, za koju nije posjedovao potrebnu dozvolu.

“Pronalaženjem eksplozivnih naprava i druge opreme spriječen je nezakonit ribolov na moru. Preduzimaju se aktivnosti u cilju identifikacije osoba kojima su pripadale pronađene nedozvoljene materije”, zaključuje se u saopštenju.