30-04-2021

(VIDEO) Kampanja protiv krivolova se nastavlja, postavljen displej i u Budvi

Kampanja protiv krivolova se nastavlja, a putem displeja koji je postavljen i u Budvi iz Centra za zaštitu i proučavanje ptica (CZIP) Crne Gore i dalje šalju glasnu i jasnu poruku NE krivolovu.

(VIDEO) Kampanja protiv krivolova se nastavlja, postavljen displej i u Budvi | Radio Televizija Budva

"U saradnji sa Montenegro Metropolis Media, putem displeja u Budvi i dalje šaljemo glasnu i jasnu poruku NE krivolovu. Pjesma, koju smo realizovali sa klapom Who See, ima za cilj da ukaže na ovaj ogroman problem u našem društvu, koji nažalost utiče i na vrste koje su ugrožene i zakonom zaštićene‼️", ističu CZIP-a.




Na prošlogodišnju inicijativu Centra za zaštitu i proučavanje ptica (CZIP) Who See su uradili pjesmu i animirani video spot, koji je sastavni dio njihove kampanje protiv krivolova.

Pjesma i propratni video spot “Krivolov”, imaju za cilj da ukažu na ovaj, sve veći, regionalni problem, kao i na upotrebu nedozvoljenih sredstava za lov, poput vabilica, mreža i drugih različitih mamamca za ptice.



Nažalost, ova nelegalna aktivnost utiče čak i na vrste koje su ugrožene i zakonom zaštićene, a borba da se zaštite rijetke ptice, trebalo bi da budu dio odgovornosti svakog pojedinca ovog regiona:

“Vrijeme je da zajedno kažemo NE krivolovu!”, poručili su iz klape Who See.