07-09-2017

U Budvi održana međunarodna konferencija za antiterorističke jedinice policije

U Budvi je danas održana međunarodna konferencija za antiterorističke jedinice policije, koju su organizovali Kraljevina Norveške i MUP Crne Gore.

U Budvi održana međunarodna konferencija za antiterorističke jedinice policije | Radio Televizija Budva

Cilj konferencije , na kojoj su prisustvovali predstavnici Specijalnih jedinica SAD-a , Francuske , IzarelaiI regiona , bio je razmjean iskustava u antiterorističkim dejstvima specijalnih jedinica regiona i šire.

-Ovo je prilika da se razgovara o taktici specijalnih antiterorističkih jedinica o njihovim aktivnostima i o pripremi za eventualne odgovore povodom konkretnih situacija .Savremeni izazovi, rizici i prijetnje su svakodnevnica našeg postojanja, današnjeg ambijenta i razvoja društvene zajednice na regionalnom i međunarodnom nivou i specijalne antiterorističke jedinice moraju biti spremne da u svakom trenutku odgovore tim izazovima , kazao je nakon konferencije Sekretar Vijeća za nacionalnu bezbjednost dr Veselin Veljović.

Prema njegovim riječima borba protiv savremenih izazova zahtijeva regionalne odgovore zbog čega je saradnja i na međunarodnom nivou neophodna kako bi se uspješno mogle pratiti određene aktivnosti , prevenirati događaji i razmijenjivati informacije i podaci u realnom vremenu .Na taj način , naglasio je Veljović ,službe odnosno sistemi bezbjednosti na nacionalnom nivou, mogu adekvatno odgovoriti i preventivno djelovati u zaštiti vitalnih interesa građana i institucija i države.

-Crna Gora ima respektabilne kapacitete na nacionalnom nivou, koji su sistemski i funkcionalno spremni da odgovore svim bezbjednosnim izazovima u realnom vremenu, zaključio je Veljović.

J.Nikić