29-12-2023

U Budvi oduzeto skoro 14.000 pirotehničkih sredstava; podnijeta krivična prijava

Službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Jug“ su na području Budve i Bara, sprovodeći mjere i radnje u sklopu akcije „Petarda“, pronašli i oduzeli skoro 16.000 priotehničkih sredstava, saopšteno je iz Uprave policije.


Petrarde Budva, Foto: UP

"Pripadnici Odjeljenja bezbjednosti Budva su, postupajući po naredbi nadležnog sudije, izvršili pretres jednog prodajnog objekta u vlasništvu M.V. (59), kao i stana i vozila koje ovo lice koristi, te tom prilikom pronašli i oduzeli 13.745 komada različitih vsta pirotehničkih sredstava", navode u saopštenju.

Protiv M.V. je, kako ističu, po nalogu državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru, podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija.


Petrarde Bar, Foto: UP

"Barska policija je jutros u mjestu Pečurice kontrolisala vozilo marke „VW Golf“ kojim je upravljao S.K. (38) iz Bara, kojom prilikom su pronađena dva paketa pirotehničkih sredstava. Osim toga, barska policija je, postupajući po naredbi nadležnog suda, izvršila pretres stana i drugih prostorija koje koristi M.E. i tom prilikom pronašla i oduzela 2.060 petardi različitih vrsta i dva vatrometa", navode iz UP.

O preduzetim radnjama obaviješten je državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru koji će se naknadno izjasnisti o pravnoj kvalifikaciji djela.