06-08-2018

Rasvijetljeno pet krivičnih djela počinjenih u Budvi, Baru i Nikšiću

Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Budva rasvijetlili su pet imovinskih delikata – četiri razbojništva i jednu tešku krađu.

Rasvijetljeno pet krivičnih djela počinjenih u Budvi, Baru i Nikšiću | Radio Televizija Budva

Od ovih pet krivičnih djela dva su počinjena u Budvi, dva u Baru i jedno u Nikšiću. Lice osumnjičeno da ih je izvršilo, P.Š. (26) iz Podgorice, je lišeno slobode.

"Službenici CB Budva su lišili slobode P.Š. sinoć, 05. avgusta, tokom zasjede, dok je on danas, uz posebne izvještaje kao dopune krivičnih prijava prethodno podnijetih protiv nepoznatog izvršioca, priveden državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru", navode iz Uprave policije.

Kako se ističe u saopštenju, osumnjičeni P.Š. je, kako se sumnja, dva krivična djela u Budvi – razbojništvo i tešku krađu počinio u februaru ove godine. On je, sumnja se, krivično djelo razbojništvo počinio na način što je, 20.02.2018. godine, ušao u objekat kladionice „Volcano d.o.o. Vezuv“, koja se nalazi u naselju Podkošljun, gdje je prijetnjom da će izvaditi nož iza pojasa radnicu primorao da mu preda pazar u iznosu od 570 eura. P.Š. je, sumnja se, krivično djelo teška krađa počinjeno na drzak način izvršio osam dana kasnije, 28.02.2018. godine, u objektu kladionice „Lob“ u naselju Podkošljun odakle je, dok je radnica sjedjela za pultom, iz ladice radnog stola koji se nalazio do pulta izvadio i otuđio kovertu u kojoj je nalazilo 400 eura.

Tokom kriminalističke obrade ova dva predmeta rasvijetljena su još tri krivična djela za koja se sumnjiči P.Š, i to dva krivična djela razbojništvo počinjena u januaru i avgustu ove godine u Baru na štetu dva objekta sportskih kladionica „Volcano d.o.o. Vezuv“ i jedno krivično djelo razbojništvo u Nikšiću počinjeno u februaru ove godine takođe na štetu objekta sportske kladionice „Volcano d.o.o. Vezuv“.