07-07-2023

U MZ Reževići krucijalni problemi godinama bez rješenja, nepostojanje staza za pješake velika prepreka za turizam

Najveći problem MZ Reževići bila je devastacija Skočiđevojke, ali je taj problem riješen kazao je predsjednik Savjeta MZ Reževići, Aleksandar Radović i dodao da su zadovoljni kako se odvija turistička sezona.

U MZ Reževići krucijalni problemi godinama bez rješenja, nepostojanje staza za pješake velika prepreka za turizam | Radio Televizija Budva

Foto: Arhiva

U MZ Reževići, zadovoljni su popunjenošću kapaciteta u ovoj turističkoj sezoni.

"Reževići se nalaze između Svetog Stefana i Petrovca, samim tim se prije toga i popunjavaju Sveti Stefan i Petrovac, kasnije dolaze na red Reževići, ali mi imamo svoje stalne goste, tako da je dosta kapaciteta već u ovom periodu popunjeno, a očekujemo da će se u narednom periodu popuniti i ostali dio", kazao je Radović.

U posljednih desetak godina izgrađeno je mnogo objekata u Reževićima.

"Izgrađeno je dosta što privatnog smještaja, što vila za izadavanje kao i hotela visoke kategorije. Vezuje nas veliki problem što se tiče i mještana i turista, mi smo pisali Opštini Budva a to je problem nepostojanja pješačke staze u Reževićima, ne postoje nikakve staze do plaža kao što su Perazića do, Rijeka Reževića, Drobni pijesak...To dovodi turiste u veliki tizik i opasnost po život, Reževići su bazirani na glavni magistalni put uz koji ne postoji nikakva staza za pješake, a koji je ingerencija države. Mi smo u nemogućnosti da izgradimo bilo kakvu stazu, jer planirano je proširenje magistralnog puta, ti projekti su se dopunjavali i proširivali, ali na kraju ništa od toga nije bilo", kazao je Radović za Polis.

Devastacija Skoči đevojke bio je najveći problem u ovoj MZ, ali je on riješen.

"Da kažem ta epoha je završena, prije mejsec dana smo dobili odgovor na tužbu, da se ukida rješenje koje obrazlaže glavni arhitekta. Sada su oba rješenja pred Upravnim sudom, dalje će u to vjerovatno SDT pokrenuti proceure vezane za taj projekat, jer je to teška afera i težak zločin prema i opštini, ali i državi. Tu je cifra od 60 miliona gdje bi bile oštećene i opština i država i iz tog razloga mislimo da ima dovoljno materijala da SDT preispita sve te odluke i ljude koji su gurali taj projekat", kazao je on.

Budući planovi im se kako zaključuje Radović, iz godine u godinu ponavljaju, jer se ništa ne ulaže i krucijalni problemi se ne rješavaju, ali svajet MZ radi punom parom.

D.Č.