05-08-2022

Učesnike u saobraćaju tokom dana očekuje pojačana frekvencija vozila

Učesnike u saobraćaju očekuje umjerena, tokom dana pojačana frekvencija vozila, saopšteno je iz Auto moto saveza Crne Gore. Vozačima savjetuju opreznu vožnju i poštovanje pravila saobraćaja kao i izbjegavanja putovanja u najtoplijem dijelu dana.


Foto: portal RTV Budva

U sklopu rekonstrukcije regionalnog puta R-3 dionica Pljevlja-Metaljka doći će do obustave saobraćaja za sve vrste vozila u terminu od 10.00 do 14.00 sati u periodu do 20.08.2022.

U vremenskom intervalu od 20 sati i 30 minuta do prolaska karnevalske povorke večeras će doći do zatvaranja saobraćaja na putnom pravcu M-1 dionica Kamenari-Kotor (od ljetnjeg bazena do kružnog toka Škaljari) radi organizacije i prolaska karnevalske povorke.

Privremeno se zbog izvođenja radova na izgradnji Bulevara od raskrsnice Podgorica-Cetinje-Nikšić do Komanskog mosta odobrava promjena režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.

U periodu do 01.09.2022. godine u vremenu od 17 do 22 sata zabranjuje se saobraćaj teretnih motornih vozila, čija najveća dozvoljena masa prelazi 7,5 tona, na sljedećim djelovima magistralnih puteva:

- M-2, Bioče – Kolašin (do raskrsnice puteva za Mateševo – auto put)

- M-2, Podgorica – Sotonići – Petrovac

- M-2 i M-2.4, GP Debeli Brijeg – H.Novi – Kotor – Tivat – Budva – Bar – GP Sukobin

- M-2.3, Podgorica – Cetinje – Budva


Zabrana se ne odnosi na vozila sa prvenstvom prolaza, vozila za održavanje puteva i PTT instalacija, vozila za pomoć na putu, specijalna vozila za prevoz životinja, betona i asfaltne mase, kao i hladnjače koje prevoze lako kvarljivu robu. Zabrana se ne odnosi ni na vozila za prevoz opasnih materija na dijelu magistralnog puta M-2 od GP Debeli Brijeg preko Herceg Novog i Kamenara do kružnog toka u mjestu Lipci.

U protekla 24 sata na putevima u zemlji dogodilo se 19 saobraćajnih nezgoda u kojima su dvije osobe zadobile teže a pet lakše povrede.

Informativni centar zajedno sa službom pomoći na putu na usluzi je građanima neprekidno 24 sata. Informacije se mogu dobiti putem telefona 19807, 020234999 i 063239987.