15-12-2020

Usvojena odluka o eksproprijaciji na Sv. Stefanu, bez izjašnjavanja o CB Budva

Većinom glasova odbornika Skupštine opštine Budve usvojeno je osam od predloženih devet tačaka dnevnog reda. Naročita pažnja posvećena je pitanju eksproprijacije na Svetom Stefanu o čemu je bilo najviše diskusija. Budući da načelnik CB Budva Zoran Vučinić nije prisustvovao 6. sjednici lokalnog parlamenta, o razmatranju Izvještaja o radu CB Budva odbornici se nisu izjašnjavali.

Usvojena odluka o eksproprijaciji na Sv. Stefanu, bez izjašnjavanja o CB Budva | Radio Televizija Budva

Foto: Portal RTV Budva

Oni su najviše diskutovali o prvoj tački dnevnog reda koja se odnosila na eksproprijaciju zemljišta na Svetom Stefanu. Većinom glasova na kraju je usvojena Odluka o utvrđivanju javnog interesa koja se tiče eksprprijacije zemljišta nepokretnosti dijela katastarske parcele KO Sveti Stefan čiji je nosilac prava svojine Sveti Stefan hoteli AD Budva.

Radović: Interesi pojedinaca i kompanija više ne smiju biti ispred interesa građana

Takođe, u svojim izlaganjima odbornici su raspravljali i o gradnji hotela "Kraljičina plaža" na Miločeru, koja je ovih dana bila u fokusu budvanske javnosti.

Carević: Insistiram od Mitrovića da zaustavi gradnju u Miločerskom parku kao što je i obećano

U nastavku većinom glasova usvojene su sljedeće tačke dnevnog reda: Predlog Rješenja o davanju saglasnosti za ustanovljenje privremenog prava službenog prolaza (Milan Rajković), Predlog rješenja o davanju saglasnosti za zasnivanje stvarne službenosti na dijelu kat. Parcele Br. 570/2 I 1467 KO Bečići (Olga Marković), Predlog Odluke o kriterijumima, načinu i postupku raspodjele sredstava nevladinim organizacijma, Predlog Zaključka o prihvatanju Izvještaja o radu Komisije za raspodjelu sredstava nevladinim organizacijama, Predlog Zaključka o ispravci greške u Programu investicionih aktivnosti Opštine Budva za 2020. godinu, Predlog Rješenja o davanju saglasnosti na Programa rada doo Akademija znanja za 2020 godinu i Predlog Rješenja o razrješenju člana Savjeta JU "Grad teatar" Budva, (Danka Ivanović).

O posljednjoj tački koja je bila predviđena, a tiče se razmatranja Izvještaja o radu CB Budva, odbornici se nisu izjašnjavali. Kako je predsjednik lokalnog parlamenta Krsto Radović kazao, načelnik Vučinić sjednici nije prisustvovao zbog unaprijed preduzetih obaveza.

O nastavku 6. sjednice javnost će biti blagovremeno obaviještena.

Opširnije sa današnjeg zasijedanja u Budvanskoj hronici u 17:30 na talasima Radio Budve, kao i u Polisu na TV Budva u 19 časova.



M.S.