23-06-2023

Vasil Hadžimanov nastupa sjutra veče u Budvi

Vasil Hadžimanov, nosilac titule najboljeg džez pijaniste svijeta na električnom klaviru u 2019. godine, nastupa sjutra veče na trgu između crkava u Starom gradu od 21.30, u okviru Jadranskog festivala igre Budva.



Autor je brojnih kompozicija koje izvodi sa svojim Vasil Hadžimanov bendom, koji je osnovao 1997. godine. Njegov rad je posvećen spajanju etno muzičke baštine Balkana i zapadnih muzičkih podžanrova (džez, fank, world music).

Najavljeno izvođenje opere “Maratonci trče počasni krug”, u produkciji TO Budva i koprodukciji “Oh cinema & Theatre” i internacionalnog Festivala “Isidora Žebeljan”, odlaže se zbog vanrednih okolnosti i zdrastvenih problema jednog od aktera opere.
Organizatori unaprijed zahvaljuju publici na razumijevanju i dosadašnoj podršci Jadranskom festivalu igre Budva, a o naknadnom terminu javnost će biti blagovremeno obavještena.

"Kada se rodiš u porodici vrsnih muzičara, kada poneseš slavno prezime koje treba da pravdaš, ostaje ti samo da pokažeš kako možeš dalje. I bolje. Vasil Hadžimanov je svojim talentom i radom to i dokazao. Na Berkliju je diplomirao za tri umjesto za četiri godine, odavno je zvjezda na polju džez muzike, posebno etno-džeza", veoma je raspoložen da se sjutra uveče druži sa budvanskom publikom.