28-04-2023

Večeras počinju karnevalske svečanosti u Budvi

Svečanosti u okviru 20. jubilarnog Međunarodnog budvanskog karnevala počinju večeras, a organizatori najavljuju bogat program.


Foto: TO Budva

Kako su kazali iz Turističke organizacije opštine Budva, premijerno izvođenje muzičke predstave, kantate „Apolon i Dafne“ (G.F. Handel) na trgu ispred Starog grada predviđeno je za 18 sati, nakon čega slijedi ABRUM, kada će veseli karnevalisti igrom i pjesmom kroz Stari grad pozivati sve prisutne da im se pridruže, a lokalni ugostitelji poslužiti prolaznike autentičnim poslasticama.

Od 20 sati na više lokacija unutar zidina Starog grada nastupe će održati lokalni DJ-evi Nikola Šoć, Stefan Anđušić, Fix, grupa Priganitze, Jovana Mršulja, hip-hop kolektiv Radio Katakomba, kultni splitski hip-hop sastav TBF, zatim DJ duo Šćepine vragolije i Luton i svestrani muzičar Marko Milošević – MKDSL (koncept „Kluboslavija“) koji dolaze iz Beograda!

Ovogodišnje karnevalske svečanosti u Budvi u organizaciji TO Budva i NVO „Feštađuni“ trajaće zaključno sa 1. majem pod sloganom „Zaplešimo skupa, da nam srce jače lupa“.