01-02-2024

(VIDEO) Kadović: Policijska akademija broji 96 novih članova, od toga 36 žena

Misija policijska akademije je obrazovanje, unaprijeđenje bezbjednosnog obrazovnog sistema kao i savremeno organizovanje obrazovanja, stručnog osposobljavanja alii specijalističkog. Tim povodom u emisiju Jutrom iz Budve bila je predstavnica Policijske akademije, Snežana Kadović.


Foto: Policijska akademija/Arhiva

Upisana je sedamnaesta generacija, koja broji 96 novih članova u Policijskoj akademiji , od toga je 36 žena i 60 muškaraca.

"Krenula je sedamnaesta generacija svoje školovanje. Od toga je od toga je 36 žena i 60 muškaraca. To je jedan lijep procenat žena na koji smo svi ponosni. Pored testiranja fizičke snage, imali su psihološki test, test opšteg znanja i ljekarske preglede. Naši polaznici moraju da budu potpuno zdravi zato što negdje kroz predmet Specijalno-fizičko obrazovanje ulažu dosta napora zato i vodimo računa da budu potpuno zdravi", kazala je Kadović.


Foto: Printscreen/Jutrom iz Budve

Mladi ljudi koji završene Policijsku akademiju u Danilovgradu, postaju službenici MUP-a. A o samom procesu nastave Kadović je kazala sledeće:

"Nastava je organizovana po modulima. Ove godine godine smo dobili nalaz inspekcije da proces ocjenjivanja moramo da prilagodimo srednjoškolskom ocjenjivanju od 1 do 5. Do skoro smo imali bodovno ocjenjivanje i ocjene su bile slične fakultetima. Učenici izučavaju preko 20 predmeta, jedan dio su pravni predmeti, strani jezik i informatiku, a tu su i predmeti koji se tiču policijskog posla, recimo: Policijsko pravo, ovlašćenje i dužnosti, Kriminalistika, Kriminologija, Bezbjednost saobraćaja itd. i sve je to raspoređeno na 18 mjeseci. Kada uzmemo u obzir pauze i raspuste oni provedu kod nas oko dvije godine", kazala je ona.

U nastavku pogledajte detalje razogovora: