02-12-2020

(VIDEO) U MSC zadovoljni ostvarenim, mnogo planova za narednu godinu

Direktor Mediteranskog sportskog centra Nikola Vučićević kazao je da su u tom preduzeću zadovoljni ostvarenim tokom ove godine. Kako je istakao za Televiziju Budva, mnogo je planova za narednu godinu a nadaju se i povećanju budžeta.



Planovi su dosta realni, smatra on i dodaje da će se potruditi da ih sve i ostvare.

"Planirali smo dva travnata terena na Jazu. Mi smo tu već dosta posla završili. Ostalo nam je još dvije ograde da odradimo između trećeg i četvrtog terena i taj posao će biti završen. Idu zimske pripreme i mislim da je to šansa za MSC, grad i TOB da se krene u taj posao. Koliko znam to je visoki turizam, platežni gostii to je nešto oko čega svi zajedno moramo da se potrudimo. Mi smo prošle godine već radili to, u periodu od 15. januara do kraja februara ugostili oko 400 sportskih radnika. Mislim da je to šansa i u tom pravcu treba razmišlati", naglasio je Vučićević.

Kako je istakao, dvorana je u dobrom stanju.

"Tamo se puno posla završilo, a imamo još nekih sitnica da odradimo. Moramo promijeniti semafor i još neke sitnice oko svlačionica. Mislim da je to pri kraju", rekao je on.



U planu je i još jedna sala za trenažni proces.

"Sa tom salom mogli bi zadovoljiti potrebe naše djece, škole i Mediteranskog sportskog centra. Kao što znate, djeca iz škole imaju časove kod nas. To je dvorana za seniore, takmičarski dio sporta i mi smo dosta opterećeni. Na ovaj način bi se stvorili uslovi da se malo više posvetimo tome, a trenažni proces da se obavlja u drugoj sali", naveo je direktor Mediteranskog sportskog centra.

Očekuje povećanje budžeta za narednu godinu.

"Mi smo planim i programom to predvidjeli, kao i budžetom. Ponudili smo Opštini Budva da nam odredi budžet koji bi iznosio oko 750.000 eura da bismo mogli sve to što se tiče našeg dijela da realizujemo. Mi participiramo u zaradi našeg budžeta negdje oko 20-25%, sve zavisi. Prošla godina nam je bila najbolja. Zaradili smo oko 190.000 eura, to je rekordna godina.

Mediteranski sportski centar nikad nije zaradio više od 120.000 i kad je bio potpuno nov. Ako se ne naplati dug odbojkaškog kluba u iznosu od 250.000 eura teško da će se napraviti isti ili veći rezultat u zaradi", zaključio je Vučićević.


M.S.