19-07-2018

Voda besprekorna, računi bez takse

Redovne kontrole pijaće vode pokazuju da je u Budvi, mikrobiološki, hemijski i fizički ispravna voda.

Voda besprekorna, računi bez takse | Radio Televizija Budva

Naplata računa za utrošenu vodu je u prosjeku 10% uvećana, te u JP „Vodovod i kanalizacija“ očekuju da će potrošači redovno izmiriti i zaostala dugovanja, jer na snazi je odluka o privremenom isključivanju potrošača koji račune nijesu platili duže od 9 mjeseci i domaćinstva kojima je račun preko 200 eura, istakla je gostujući u studiju Radio Budve, direktorica Jasna Dokić.

Trenutna cijena vode po kubiku iznosi, za domaćinstva 1,58 i za privredu 2,55 odnosno 3,17 eura, zavisno da li su priključeni na sistem za prečišćavanje otpadnih voda ili ne.

Na računima nema stavke za taksu, koju su stanovnici Budve u ranijem periodu plaćali. Taksa je 2014. godine izosila 8,09 eura, 2016. 3,63 eura, a početkom ove godine je, nakon sudske odluke ukinuta.

Sva zaostala dugovanja iz ovog perioda koja su obračunata sa ovim taksama, podliježu plaćanju i mogu se nakon potpisivanja ugovora, izmiriti u nekoliko rata.

Prema riječima direktorice Vodovoda Jasne Dakić, za špic turističke sezone sve službe su spremne a investicione aktivnosti su usmjerene na održavanje sistema i poboljšanje vodosnadbijevanja u Petrovcu.