10-04-2024

Vučković: Kazne za buku treba da se izjednače sa kaznama za nekucanje računa

Problem buke treba rješavati na cijeloj teritoriji opštine Budva, a ne samo u Starom gradu kazao je Luka Vučković iz Udruženja ugostitelja Budve.

Vučković: Kazne za buku treba da se izjednače sa kaznama za nekucanje računa | Radio Televizija Budva

Foto: Portal RTV Budva/arhiva

Da treba prekinuti sa selektivnom primjenom Zakona o turizmu i ugostiteljstvu u dijelu zaštita od buke, te da se primjenjuje na cijeloj teritoriji Budve ne samo na području Starog grada smatra Luka Vučković iz Udruženja ugostitelja Budve.


Foto: printscreen/yt

"Ja lično smatram da ta kaznena politika treba da bude na nivou cijelog grada, da svi imaju jednake uslove. Lično smatram da minimalna kazna za buku treba da bude devet hiljada eura umjesto hiljadu, isto kao i za nekucanje fiskalnih računa i na taj način bi se konačno riješio problem buke ne samo u našem gradu nego na nivou cijele države", kazao je Vučković u izjavi za Polis.

Problem buke je problem svakog stanovnika u našoj opštini.

"Ma gdje on boravio, dal u hotelskoj sobi ili u svojoj stambenoj jedinici, zoniranje po meni nije dobra stvar, po meni ta odluka treba da bude na nivou cijelog grada i da se zna gdje može da se emituje glasna muzika i u kakvim okruženjima, zvučno izolovanim i na taj način mislim da bi se zaštitili svi građani podjednako", istakao je.

Inicijativa o rješavanju prblema buke krenula je iz Starog grada.

"Bio sam jedan od zagovornika i pokretača da se riješi taj problem, zajedno sa Ljubom Rađenovićem i Aleksandrm Jovanovićem iz Udruženja ugostitelja i mislimo da taj problem treba da se riješi konačno, ali treba biti pošten i jednak prema svima". zaključio je Vučković.

J.M.