29-09-2023

Zbog droge i razbojništva uhapšene četiri osobe

Službenici policije uhapsili su u Podgorici dvije osobe kod kojih je pronađena droga i dvije koje su osumnjičene za razbojništvo, saopšteno je iz Uprave policije.

Zbog droge i razbojništva uhapšene četiri osobe | Radio Televizija Budva

Ilustracija, Foto: Pixabay

Navodi se da su službenici podgoričkog Odjeljenja bezbjednosti, postupajući po naredbi sudije za istragu Višeg suda u Podgorici, pretresli kuću i druge prostorije koje koristi I.K. (38) u Golubovcima.

„Pronađene su dvije vage za precizno mjerenje, 15 komada tableta xalola, šest komada tableta xanaxa, tri komada tableta buprenorfina, kao i 19 manjih pvc pakovanja sa sadržajem za koji se sumnja da je heroin“, kazali su iz policije.

Kako su rekli, pronađen je i okvir od automatske puške i četiri komada pištoljske municije.

„Sa tim je upoznat tužilac, po čijem je nalogu I.K. uhapšen zbog sumnje da je izvršio krivična djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je, osim toga, podgorička policija uhapsila M.R. (18), koji se sumnjiči za krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Iz policije su rekli da su kod njega pronađena četiri pvc pakovanja sa 55 grama materije za koju se sumnja da je marihuana, kao i vaga za precizno mjerenje.

„Pripadnici policije u Podgorici postupili su po prijavi jedne oštećene osobe, koja je navela da su je u ulici Španskih boraca fizički napale dvije nepoznate osobe i uz upotrebu fizičke snage od nje ukrale tablet i određenu količinu novca“, kaže se u saopštenju.

Policija je, kako su rekli, identifikovala počinioce S.A. (29) i S.M. (19), koji su dovedeni u službene prostorije.

„Od njih su prikupljena obavještenja na zapisnik i po nalogu tužioca uhapšeni su zbog sumnje da su izvršili krivično djelo razbojništvo“, navodi se u saopštenju.