10-04-2019

Ambasadorka Velike Britanije posjetila Drugu osnovnu školu

Juče je njena ekselencija ambasadorka Velike Britanije u Crnoj Gori, gopođa Alison Kemp posjetila Drugu osnovnu školu. Ambasadorka je bila u prilici da se upozna sa radom škole, ali i da vidi kako funkcioniše micro:bit sekcija, koja u školi postoji od prošle godine.

Ambasadorka Velike Britanije posjetila Drugu osnovnu školu | Radio Televizija Budva

JU "Druga osnovna škola" jedna je od prvih obrazovnih ustanova u Crnoj Gori koje su započele realizaciju projekta "Škola za 21.vijek" u organizaciji Britanskog savjeta.

Ovaj projekat podrazumijeva obuku za rad sa micro:bit računarom, ali i podučavanje vještinama digitalne pismenosti i podsticanja kritičkog razmišljanja kod učenika.

Ambasadorka je prilikom svoje posjete razgovarala sa direktoricom škole i saradnicima, ali i učenicima koji su učestvovali na Državnom takmičenju iz engleskog jezika ove školske godine.

Hor JU "Druga osnovna škola" imao je malo iznenađenje za ambasadorku izvođenjem muzičke numere uz pratnju gitare na engleskom jeziku.

Ambasadorka Alison Kemp je pokazala da se kao bivši profesor odlično snalazi i u učionici. Učenicima odjeljenja V5 održala je čas ne skrivajući zadovoljstvo što se opet nalazi pred đacima.

"Oduševljena sam da budem ovdje danas, ovaj projekat je fenomenalan. Ima mnogo potencijala i zainteresovanih mladih ljudi. Drago mi je da se vaša škola uključila u ovakav rad i drago mi je zbog saradnje Ujedinjenog kraljevstva i Crne Gore u ovom mladom crnogorskom projektu", kazala je ambasadorka Alison Kemp.

Škola za 21 vijek je ambiciozni projekat koji finasnira Vlada Ujedinjenog kraljevstva za preko milion učenika uzrasta od 10 do 15 godina u zemljama širom zapadnog Balkana.