04-06-2020

Bečić: Pobijedila je čista, moderna i evropska Budva

Sinoć je pobijedila čista, moderna, emancipatorska i evropska Budva, poručio je predsjednik Demokrata Aleksa Bečić. Kako je kazao, poražena je i izdaja koja, prema njegovim riječima, nije ostvarila svoju sramnu misiju rušenja Ustava Crne Gore i prekrajanja izborne volje građana Budve.



"Ali su sinoć takođe potpunu dominaciju u svom punom sjaju i izražaju pokazale pravda i želja za odbranom časti Budve pred nepravdom koja joj je prijetila", rekao je on.

On je istakao da su bedemi opozicione tvrđave opet odbranili Ustav, demokratiju i slobodnu volju građana koju su juče, kako je ocijenio, Duško Marković i Milo Đukanović namjerili da uruše korupcijom, kriminalom i golom silom.

"Ponosan sam na odbornike Demokratske Crne Gore koji su stručno, pravnim znanjem i umijećem, argumentovano i uz vaspitano držanje bez i jedne upućene ružne ili neprikladne riječi bilo kome, zajedno sa kolegama maestralno odbranili Ustav Crne Gore, zakone, čast Budve i njenih građana. Ponosan sam što je uprkos pritiscima i opstrukciji do zareza ispoštovan i Zakon o lokalnoj samoupravi i Statut Opštine Budva i Poslovnik o radu Skupštine opštine. Ponosan sam na dostojanstveno držanje časa parlamentarizma i demokratije onimima koji su udarili na temeljne civilizacijske vrijednosti savremenog svijeta", rekao je lider Demokrata.

Na primjeru odbrane Budve, kazao je Bečić, opet se pokazalo da vaspitano ponašanje, međusobno nenapadanje, dopunjavanje i solidarnost svih aktera lokalne vlasti, predstavlja ključ uspjeha.

"Upravo takvom saradnjom opozicija je pobijedila DPS na izborima u Budvi, Kotoru, Herceg Novom i Beranama", zaključio je on.