22-06-2020

Boško Raičević rekordom u finalu osvojio III kolo Kupa CG u streljaštvu

Ovog vikenda je na strelištu Košljun kod Budve održano treće kolo Kupa Crne Gore za disciplinu leteće mete/trap.

Boško Raičević rekordom u finalu osvojio III kolo Kupa CG u streljaštvu | Radio Televizija Budva

Nakon dvodnevnog nadmetanja, primjetno je bilo da je organizacija i disciplina tokom takmičenja bila na zavidnom nivou. Opšti je utisak da je viđena izuzetna sportska predstava i nikad bolji rezultati.

Naime, najprije su se u kvalifikacijama izdvojili Dragan Mrkajić (SKlm Herceg Novi), Raško Jovetić (SKlm Herceg Novi) i Ivo Stanišić (SKlm Cetinje) sa po izuzetnih 118 pogodaka!

Ovo su rezultati dostojni finala evropskih i svjetskih takmičenja i govore ne samo o formi strijelaca,već i koliko je atmosfera na olimpijskom strelištu bila kompetitivna.

Odmah za njima, Jovica Marković (SK Gams) sa respektabilnih 114 pogodaka i Lazar Boreta ( SKlm Cetinje) sa 112 pogodaka. Šestorku je upotpunio Boško Raičević (SK Gams), kome je za ulazak finale bilo dovoljno “svega” 109 pogodaka.

Slijede Ivan Vučinić sa 108 pogodaka, Nikola Marković sa 107 (obojica SK Gams).

Zapravo, svi ostali takmičari su ovog vikenda bili raspoloženi, samo je jedan rezultat bio ispod 100 pogodaka.

Kako se rezultati iz kvalifikacija ne prenose u finale, šest prvoplasiranih su se s jednakim šansama oprobali na novih 15 meta. Ceh su najprije platili Boreta i Jovetić, koji su prvi ispali iz borbe za medalje, a zatim i Mrkajić , koji je s nekoliko vezanih promašaja nastup u finalu završio na 4. mjestu.

Jovica Marković je morao da se zadovolji trećim mjestom, najviše zbog činjenice da su Raičević i Stanišić danas bili nezaustavljivi.

Predstavom kakvu od njega nijesmo vidjeli u finalima, Raičević je pobijedio Stanišića i s odličnih 44 pogotka u finalu osvojio 3.kolo Kupa. Ovim rezultatom je Boško "potvrdio" rekord finala koji je prošle godine postavio baš Stanišić!

U ekipnoj konkurenciji slavio je Herceg Novi (Perišić, Mrkajić, Jovetić), ispred Gams-a (Marković J, Markovic N, Raičević) i Cetinja (Stanišić, Boreta, Lipovina).