11-05-2020

Božović: Prisustvovaću sjutrašnjoj liturgiji u manastiru Ostrog uz poštovanje mjera NKT

Ambasador republike Srbije, Vladimir Božović, kazao je u današnjoj posjeti Opštini Budva, da će sjutra prisustvovati liturgiji u manastiru Ostrog uz poštovanje mjera koje propisuje NKT.

Božović:  Prisustvovaću sjutrašnjoj liturgiji u manastiru Ostrog uz poštovanje mjera NKT | Radio Televizija Budva

"Ja ću naravno sutra na poziv arhiepsikopa cetinskog i mitropolita crnogorsko - primosrkog prisustvovati liturgiji i proslavi dana SV. Vasilija ostroškog . Jednog velikog zaštitnika grada iz kojeg sam ja potekao i rođen - Nikšića. Zaštitnika i Crne Gore , zaštitnika Srbije i pravoslavnih i svih ljudi dobre volje koji mu pohode. Naravno, poštujući sve preporuke NKTCG, u pogledu onih mjera koje su danas stupile na snagu, koje su znatno relaksirane i ublažene u odnosu na one koje su važile juče" kazao je.

On je istakao i to da je iz poziva mitropolita Amfilohija shvatio da on lično i Mitropolija takođe poštuju sve mjere NKT, i svih nadležnih institucija države CG.

"Ja kao Ambasador RS izražavam svoje poštovanje državi Crnoj Gori i svim njenim institucijama . Ovim želim da se zahvalim na svemu onome dobrome što su uradili u borbi protiv ove zajendičke pošasti, i rezultatima koje su postigli, očuvavši zdravlje građana Crne Gore. Mislim da ono čemu ste svjedoci, i o čemu evropski mediji govore, da je CG na pragu da bude free Korona turistička destinacija, a svako da je Budva, gdje otpada čini mi se polovina prihoda iz turističke privrede , dobar partner. Ja zaista iskreno, i od srca Crnoj Gori želim da, u ovim okolnostima, a poštujući sve mjere zdravstvenih vlasti, ostvari to, i da ima u ovim mogućnostima što bolju turističku sezonu" zaključio je Božović.