15-08-2023

Ruski amabasador u Crnoj Gori posjetio Akademiju znanja

Ambasador Rusije u Crnoj Gori Vladislav Maslenikov, na poziv predsjednika Odbora direktora "Akademije znanja" Budva  Aleksandra Franete i izvršne direktorice Valentine Dabović, posjetio je danas  ovu instituciju.

Ruski amabasador u Crnoj Gori posjetio Akademiju znanja | Radio Televizija Budva

Foto: Akademija znanja

Sastanku su prisustvovali i prof.dr Rade Ratković, dekan Fakulteta za biznis i turizam i prof. dr Srđa Popović, dekan Saobraćajnog fakulteta.

“Za mene je velika čast i zadovoljstvo što sam danas u Akademiji znanja. Ovo, naravno, nije moja prva posjeta Budvi, ali za mene kao ambasadora Rusije, vrlo je interesantno i važno šta
mogu da uradim, šta možemo da uradimo zajedno, i kako sve to možemo da realizujemo”, izjavio je ambasador Maslenikov.


Foto: Akademija znanja

"Prihvatanjem našeg poziva gospodin ambasador ukazao nam je veliku čast i uvjeren sam da ćemo modalitete saradnje o kojima smo razgovarali uskoro početi da realizujem", kazao je Franeta.

Direktorica Dabović istakla je da je najviše raduje činjenica da nije rijeĉ o protokolarnoj, već o svrsishodnoj i konstruktivnoj posjeti.


Foto: Akademija znanja

"Brojni su načini buduće saradnje između "Akademije znanja" Budva i naučno-obrazovnih institucija  u Rusiji na polju nauke, edukacije, razmjene studenata, i drugim zajedničkim projektima. Današnja posjeta uvaženog ambasadora, kojom smo veoma počastvovani, već je izdefinisala neke konkretne pravce, a vremenom će se otvarati i nove mogućnosti. Cilj nam je da djeci i mladima u Budvi obezbijedimo što šire polje odabira njihovog obrazovanja i svih drugih propratnih aktivnosti, i taj cilj ćemo, u konkretnom sluĉaju, u saradnji sa kompatibilnim institucijama i ustanovama u Rusiji, i uz  pomoć i posredstvo ambasadora Maslenikova,  i ostvariti", zaključila je Dabović.