26-03-2019

Budva se pridružuje akciji "Sat za planetu"

Opština Budva je u saradnji sa NVO Green Home uzela učešće u akciji koja će u subotu, 30.marta u 20:30 h, gašenjem svjetala učestvovati u akciji gradova širom svijeta i time još jednom poslati snažnu poruku da ipak možemo preduzeti nešto u cilju zaštite prirode, ali i skrenuti pažnju na probleme sredine u kojoj živimo na zanimljiv način.

Budva se pridružuje akciji

"S toga Vas pozivamo da uzmete učešće u Satu za Planetu tako što ćete gašenjem svijetala na nekom od objekata koje koristite u pomenutom periodu doprinijeti očuvanju životne sredine", navode iz Sekretarijata za lokalnu samoupravu Opštine Budva.

"Sat za Planetu" ( Earth Hour) je međunarodna inicijativa nastala 2007. u Sidneju kojoj se priključuju pojedinci, organizacije, institucije i kompanije iz cijelog svijeta. Ranijih godina u akciji je učestvovalo 178 zemalja, a očekivanja su da će ove godine taj broj biti još veći.

Inicijativa je globalno prepoznata po simboličnom gašenju svjetala na najpoznatijim svjetskim znamenitostima.

Gašenjem svjetala šaljemo snažnu poruku da ipak možemo nešto preduzeti u cilju ublažavanja klimatskih promjena, ali i skrenuti pažnju na posljedice prekomjerne potrošnje ograničenih prirodnih resursa.

Iz Opštine su pozvali sve sugrađane da uzmu učešće u akciji na način što će ugasiti svjetla u svojim domaćinstvima i doprinijeti ovoj globalnoj akciji.