10-08-2021

Budzovan: Ugostitelji diskriminisani, tražimo da se revidiraju aktuelne mjere protiv koronavirusa

Predstavnici ugostitelja juče su se okupili na Rimskom trgu u Podgorici kako bi iskazali protest protiv aktuelnih epidemijskih mjera koje ograničavaju mogućnost boravka unutar ugostiteljskih objekta.

Budzovan: Ugostitelji diskriminisani, tražimo da se revidiraju aktuelne mjere protiv koronavirusa | Radio Televizija Budva

Foto: Media biro

Kako je za Media biro rekao Nikola Buzdovan iz Udruženja ugostitelja, trenutne mjere uslovljavaju sve zaposlene u tom sektoru.

Protest su organizovali, kako je kazao, da skrenu pažnju na diskriminaciju prema ugostiteljima.

“Posljednjim mjerama je naređeno da samo sektor ugostiteljstva treba da bude vakcinisan. Takođe naređeno je da gosti koji sjede unutar ugostiteljskih objekata budu vakcinisani, što je u ovom teškom finansijskim momentu bespotreban namet”, smatra Buzdovan.

On je kazao kako unazad nekoliko godina iniciraju da se smanji stopa poreza i doprinosa a u korist zaposlenih. Navodi i da imamo najveću stopu poreza i doprinosa u Evropi.

Apelovao je na kolege da se poštuju mjere, da se drži distanca, da se nosi maska.

“Isto tako molimo nadležne da se revidiraju posljednje donešene mjere kako bi nam omogućili rad, na kraju krajeva, to je ono što nam je Ustavom i Zakonom propisano”, poručio je on.

Iskreno se nada da će nadležni da ih razumiju, da će revidirati mjere i da će vratiti prethodne koje su bile na snazi.

Na skupu su istaknuti transparentni sa porukama: "Zašto baš mi", "Legitimišite se i vi", "Svi ili niko", "Vakcina za sve"...

Oni su poručili su da će protesti trajati dok se postojeće mjere ne revidiraju.