08-06-2019

Bulatović: Sumnje se obistinile, Carević da prihvati da je pogriješio

Prvi potpredsjednik opštine Budva i predsjednik budvanskog odbora Crnogorske Vladimir Bulatović izjavio je jutros da je potvrđena sumnja predstavnika Crnogorske u Budvi da Centralna Banka Crne Gore nema informaciju o tome ko stoji iza firmi sa Britanskih Djevičanskih ostrva koje su osnovale kompaniju Mia Investment.

Bulatović: Sumnje se obistinile, Carević da prihvati da je pogriješio | Radio Televizija Budva

„Potvrda je došla od strane Centralne Banke na osnovu zahtjeva Istraživačkog centra MANS-a. Izjave predstavnika Mia Investment u medijima da su sve detalje objasnili Centralnoj Banci i da tu nema tajni su očigledno netačne ili su postojali neformalni kontakti investitora i CBCG što može samo da unese dodatne sumnje u projekat“, rekao je Bulatović.

On je dodao da postoji Pravilnik o indikatorima za prepoznavanje sumnjivih klijenata i transakcija koji je donijela Agencija za sprječavanje pranja novca i finansiranje terorizma i da je na osnovu više indikatora iz tog Pravilnika moguće posumnjati u projekat povodom kojeg su svi odbornici iz vladajuće koalicije, izuzimajći odbornike DF-a, protiv Protokola koji je sa Mia In-vestment potpisao predsjednik opštine gospodin Carević.

„Dakle, insistiramo na tome da je bitno da se zna odakle stiže novac, odnosno ko je krajnji vlasnik računa sa kojeg će dolaziti novac. Želimo dakle da bude transparentno ko su investitori, a ne želimo da se bilo šta krije iza računa na off shore destinacijama. Ako je legalna, zašto ta firma ne otvori račun u Crnoj Gori i izvrši transfer novca iz Turske na račun svoje firme u Crnoj Gori i završi posao. Preporučujemo banku koja je u 100% vlasništvu države Turske", rekao je Bulatović.

On je zaključio da očekuje od predsjednika opštine gospodina Carevića da uoči i prihvati da je pogriješio. Svako dalje izbjegavanje polemike ili javno izgovaranje neistina od strane investitora oko ovih stvari ćemo smatrati grubim ruganjem građanima Budve i potvrdom da je Crnogorska u pravu kada insistira na aktuelizovanju ove teme.