03-09-2014

Call centar: 124 pritužbe iz Budve

Služba telefona za informacije, sugestije, pritužbe i pohvale specijalnog telefona 1300, za potrebe Nacionalne turističke ogranizacije, u periodu od 1. do 31. avgusta 2014. godine zabilježila je ukupno 2.377 poziva, od čega se 496 poziva odnosilo na prituže, a 1.857 poziva se odnosilo na uopšteno davanje informacija.

Call centar: 124 pritužbe iz Budve | Radio Televizija Budva

U pomenutom periodu na broj telefona 1300 pristigle su i 24 pohvale (na rad i ažurnost operatera u Call centru, saradnja sa inspekcijskim organima i brzinu rješavanja problema, pohvale na manifestacije na Primorju, uslužnost i čistoću u Petrovcu, restoran Al posto giusto, Porto Montenegro i turističku agenciju Rams).

Budva – 124 (24% od ukupnog broja pritužbi u ovom periodu)
Najznačajniji problemi u avgustu:

-Buka/glasna muzika
-Nepravilnosti na plažama – nepoštovanje pravila 50/50, nepostojame tušev, kabina za presvlačenje, kanti za -Odlaganje otpada
-Dileri smještaja
-Nelegalno izdavanje smještaja
-Neizdavanje fiskalnih računa
-Gomilanje otpada pored puta
-Rad taxi udruženja (cijene i usluga)
-Nelegalna prodaja izleta turističkih agencija

U posmatranom period najviše su tražene informacije o kulturno-zabavnom programu, smještajnim kapacitetima, ponudama turističkih agencija (izleti i ture), redovima vožnje u drumskom i avio saobraćaju, viznom režimu i dokumentima neophodnim za Slobodan ulazak u Crnu Goru.