Marko Carević."> Marko Carević." /> Marko Carević." /> Marko Carević."> Carević: Insistiram od Mitrovića da zaustavi gradnju u Miločerskom parku kao što je i obećano - Vijesti | Radio Televizija Budva - Budva Crna Gora
15-12-2020

Carević: Insistiram od Mitrovića da zaustavi gradnju u Miločerskom parku kao što je i obećano

"S ozbizrom da se nije desilo ono što je nadležni minister obećao, ja sam u stalnoj komunikaciji sa njim, i vršim pritisak da se gradnja u Miločerskom parku zaustavi", kazao je na sjednici lokalnog parlamenta predsjednik Opštine Budva Marko Carević.

Carević: Insistiram od Mitrovića da zaustavi gradnju u Miločerskom parku kao što je i obećano | Radio Televizija Budva

Foto: Portal RTV Budva

On je podsjetio da je ministar ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ratko Mitrović još u petak saopštio da je dat nalog da se obustave radovi u Miločerskom parku, međutim, kako Carević isitče, oni ne da nisu zaustavljeni nego je uvedena i treća smjena.

"Na moje insistiranje ministar ispituje kompletnu proceduru, za koju sam mu rekao da unapred znam da je sprovedena po zakonu koji je pravila prethodna garnitura. Građani Budve moraju da znaju da
da je to međunarodni novac, da je pokriveno međunarodnim ugovorima i da ako želimo da vratimo Miločersi park, a želimo, to će dosta i koštati. Miločer i Miločerski park nemaju cijenu. Insistirao sam od ministra da gradnju zaustavi kao što je obećano, a nakon toga ćemo zauzeti stav jer smo to obećali građanima. Kad se sazida onda je priča skoro bespredmetna. Od jutros vršim pritisak, znam da nije ni njemu lako, ali mi kao nova vlast moramo da mijenjamo stvari. Jer mi moramo sve ono što je opljačkano, a nije malo, da vratimo građanima", poručio je Carević.

Odbornik DF-a u lokalnom parlamentu Mladen Kažanegra kazao je da gradnja stanova za prodaju na Miločeru i dalje traje. On je u svom izlaganju na sjednici SO Budva koja je u toku pozvao ministra Mitrovića da ubrza zabranu.

On je kazao da želi da ministar Mitrović što prije dođe u posjetu Miločeru, i da ih, kako je rekao, oslobodi.


Foto: Portal RTV Budva

"Da nam otvori Kraljičinu plažu i Kraljičinu stolicu. Da mi napokon poslije dužeg vremena počnemo normalno da živimo na tom mjestu", poručio je Kažanegra, inače mještanin Miločera.

Odbrnica DF-a Jelena Medigović istakla je detalje o istoriji Miločerskog parka. Podsjetila je da su Karađorđevići kupili dio zemlje u Miločeru da bi tu sagradili ljetnjikovac, a dio su dobili od Paštrovića na poklon.


Foto: Portal RTV Budva

“Što dovoljno govori o poštovanju koje je dinastija Karađorđevića uživala na ovim prostorima. Tada je postojala divna praksa da se svaki korijen masline koji se nalazi na placu koji se kupuje plaća dodatno. A dinastija Karađorđevića je masline Paštrovićima plaćala zlatnim dukatima. Da biste cijenili nešto danas morate poznavati i cijeniti njegovu istoriju. Oni koji su navikli istoriju da prepravljaju kako njima odgovara drznuli su se da krenu sa gradnjom onog rugla u najljepšem parku na našem primorju”, rekla je Medigović pridruživši se apelima kolega da se nadležni pozabave ovim problemom.

Predsjednik SO Budva Krsto Radović podsjetio je da je tema prve današnje tačke dnevnog reda eksproprijacija parkinga, odnosno zemljišta koje se nalazi u vl hotela Sveti Stefan AD poručivši da je i diskusija o gradnji na Miločeru aspsolutno na mjestu.


Foto: Portal RTV Budva

“Sa tim apsolutno nemam problem nego naprativ. Jako je dobro da se čuje glas svih nas šta mislimo o onom uništavanju Miločerskog parka, o onom čudu onamo koje se napravilo. Mislim da su, poslije rasprava koje smo imali prethodnih dana, ljudi za vikend malo prošli i vidjeli na šta ono liči, da to nema veze ni sa kakvim hotelom nego stanovima za gradnju”, rekao je Radović.


D.B./M.S.