12-08-2022

CDRP: Povodom Međunarodnog dana mladih tradicionalni međunarodni košarkaški turnir

Povodom Međunarodnog dana mladih, Crnogorsko društvo za borbu protiv raka (CDPR) u saradnji sa KK Bijela iz Bijele / Herceg Novi organizuje tradicionalni međunarodni košarkaški turnir za mlađe pionire „Bijela 2022”.



Pored obilježavanja Međunarodnog dana mladih čija je tema ove godine na globalnom nivou: „Međugeneracijska solidarnost”, namjera je da se na globalnom nivou pošalje snažna poruka o potrebi preuzimanja aktivnosti u svrsi jačanja socijalne kohezije u društvu kroz unaprijeđenje odnosa među generacijama, kao i učvršćivanje međusobnog razumijevanja i svakodnevne saradnje, saopšteno je iz CDRP-a.

"Međunarodni dan mladih obilježava se Rezolucijom 54 / 120 od 17. decembra 1999. godine Generalne skupštine Ujedinjenih nacija svake godine 12. avgusta sa ciljem da skrene pažnju međunarodne zajednice
na pitanja mladih, kao i na potencijal mladih kao partnera u današnjem globalnom društvu. Bavljenje sportom za sve, pogotovo za mlade, predstavlja jedan od načina na koji se u Društvu borimo
da djeca uz zdrave stilove života i sport budu zdrava i aktivna, a ne da misle na pušenje i ostale bolesti zavisnosti. Stoga tradicionalni međunarodni košarkaški turnir „Bijela 2022” na kojem će pored domaćina KK Bijele učestvovati ekipe iz Nikšića, Tivta i Bara sa igračima rođenim 2011. godine i mlađim, predstavlja jedan vid borbe i dio naših stalnih aktivnosti u borbi protiv pušenja, kao jednog od glavnih uzroka nastanka kancera, ali i drugih teških bolesti", navode u saopštenju.