05-10-2021

Cross Border Coworking Conference počinje danas u hotelu Mediteran

Cross Border Coworking Conference, koju organizuju Inovaciono preduzetnički centar Tehnopolis i INTERA Tehnološki Park iz Mostara, održaće se 5. i 6. oktobra u hotelu „Mediteran“ u Bečićima.

Foto: Arhiva

Otvaranje konferencije planirano je za 10.30h.

Organizatori su istakli da se konferencija organizuje kroz projekt 2CODE koji je kofinansiran sredstvima EFRR i IPA II fondova Evropske unije. To je, kako navode, potvrda kvaliteta programa i važnosti tematike kojoj će konferencija biti posvećena.

"Lokalni, regionalni i svjetski stručnjaci tokom dva dana programa će razmjenjivati iskustva i razgovarati o potencijalima zemalja regiona kada je riječ o privlačenju digitalnih nomada i razvoju coworking scene. Neformalnim druženjima konferencija će doprinijeti umrežavanju ključnih aktera u regionu – coworking menadžera, coworkera, digitalnih nomada, freelancera, predstavnika preduzeća i javne uprave, ali i svih onih koji mogu odigrati značajnu ulogu u promociji zemalja Zapadnog Balkana kao odredišta privlačnih digitalnim nomadima, izuzetno zanimljivoj ciljnoj grupi. Kroz interaktivne panel diskusije i zanimljiva predavanja iskusnih govornika konferencija će doprinijeti jačanju coworking scene u regiji te stvaranju temelja za razmjenu iskustava i zajednički pristup iznimno aktualnoj temi u svim državama regije", naveli su iz IPC Tehnopolis.

Dodali su da je za njih posebno zadovoljstvo što će se na otvaranju konferencije u utorak, 5. oktobra, pored ostalih prisutnima obratiti i Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije.

Aleksandar Janičić, menadžera projekta 2CODE, daće kratak uvod u nastojanja projektnih partnera da kroz svoje aktivnosti kontinuirano unapređuju poslovno okruženje u regionu.

Moderatorka Tamara Kojić predstaviće paneliste, teme i kompletan program konferencije.

"Program konferencije obuhvata razgovore o konceptu i perspektivama digitalnih nomada, potencijalu zemalja Zapadnog Balkana, iskustvima digitalnih nomada koji su boravili u zemljama regiona, kao i paketima koje će u narednom periodu ovoj ciljnoj grupi pružiti coworking prostori koji čine mrežu Code Hub-ova u Mostaru, Nikšiću, Tuzli i Zadru. Drugog dana konferencije, u srijedu, 6. oktobra, govornici će se dotaći i regionalne coworking scene, uticaja globalne pandemije na ovaj sektor, izazova s kojima su se susreli coworking menadžeri u proteklih 18 mjeseci, ali i prednosti rada na daljinu, kao i perspektiva razvoja novih coworking zajednica", navodi se u saopštenju.


Detaljan program konferencije moguće je pronaći na linku.

"Sve prijavljene zasigurno očekuju tri dana bogatog programa, zanimljivih razgovora i ostvarivanja kontakata", kazali su iz IPC Tehnopolis.