30-03-2022

Delegacija Opštine Budva prisustvovala danu Opštine Kamnik

Delegacija Opštine Budva predvođena Đorđijem Vujovićem bivšim predsjednikom Skupštine Opštine Budva, Predragom Ivanovićem v.d. direktora Komunalnog preduzeća Budva i gospodinom Krstom Niklanovićem, na poziv župana Kamnika Mateja Slapara prisustvovala je svečanoj ceremoniji povodom dana rođenja generala Rudolfa Majstera koji je ujedno proglašen i danom Opštine Kamnik.


Foto: Služba protokola Opštine Budva

Rukovodstvo Opštine Kamnik u srdačnom susretu, zahvalilo se na prisustvu delegacije Opštine Budva koja je po treći put prisustvovala danu Opštine Kamnik. S obzirom da je 2018. godine potpisan Sporazum o saradnji između Opštine Budva i Opštine Kamnik, predstavnici ove dvije Opštine spremni su da ojačaju saradnju i prijateljstvo, na način što će dijeliti i razmjenjivati informacije, iskustva i najbolje prakse za razvoj oba grada, u oblasti turizma, kulture i sporta.

Opštinska delegacija je tokom posjete Opštine Kamnik obišla niz privrednih društava, regionalno preduzeće za tretman otpadnih voda kao i “Komunalno preduzeće Kamnik” koje je tom prilikom izrazilo želju o pobratimstvu sa budvanskim komunalnim preduzećem.

Delegacija Opštine Budva je tokom ceremonije dana Opštine Kamnik prisustvovala svečanom polaganju vijenca na spomenik pjesniku i generalu Rudolfu Majsteru koji se smatra jednim od najvećih državnika koje je Slovenija ikada imala. Prvi koji je nakon grofa Hermana I Celjskog imao hrabrosti i snage da planira i da se bori za slovenačku zemlju.

Opštinska delegacija je ovom prilikom obišla i kapelu u Kamničkoj Bistrici i položila vijenac stradalim žrtvama Drugog svjetskog rata, navedeno je u saopštenju Službe protokola Opštine Budva.



.​