18-06-2020

Demokrate: Barski vod policije bio zadužen za jučerašnje nasilno hapšenje budvanskih opštinskih službenika

Za jučerašnji prljavi posao nasilnog i nezakonitog izbacivanja i hapšenja budvanskih opštinskih službenika zadužen je bio barski vod policije na čelu sa zamjenikom komandira CB Bar Vladimirom Bakovićem, saopšteno je iz Demokratske Crne Gore.


Foto: Demokrate

Saopštenje prenosimo integralno:

I dok se uglavnom radilo o golobradim mladićima poslatim da prljaju ruke i ruše Ustav Crne Gore, njihov nadređeni Baković odavno je prepoznat u javnosti kao nasilnik protiv koga se vodi postupak za prekoračenje službenih ovlašćenja.

Naime, 2017. godine u Ulcinju trojica policajaca vršila su torturu a jedan od njih je bio i Vladimir Baković.

Vrlo brzo sa crnogorskim tužilaštvom sva trojica prave – sporazum! Kažnjeni su na uslovne kazne od tri do 19 mjeseci, a kazne se ne bi izvršile ukoliko za to vrijeme ne naprave novo krivično djelo.

Sporazum nasilnika u uniformama i ulcinjskog tužilaštva je poništio ulcinjski Osnovni sud.

Na tada dostavljenim snimcima vidi se kako policajci vrše brutalnu torturu, udaraju šakama po vratu, rebrima, šutiraju i vrijeđaju ljude u lokalu.

"Je...u ti mater, zapamtićeš me dobro", i "Pi..o jedna, sad ćeš da vidiš kako policija bije" su samo neke od rečenica koje je policajac Vladimir Baković upotrebljavao prilikom racije.

Poništenim sporazumom bilo je dogovoreno da Baković bude osuđen na uslovnu kaznu zatvora od 19 mjeseci, koja se ne bi izvršila ukoliko on u roku od dvije godine ne učini neko novo krivično djelo.